Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 20.12.2013, 01:57   #7
milepsr
Odomaćeni član

milepsr's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
milepsr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Ace Pokaži Post
@Mile
Ne Mile .... ti nisi rekao kako stvare stoje realno.
Da jesam. To sto sto se nekome ne svidja tuzna istina je njegov problem.

Citat:
al preterujes s time sto sam sebe proglasavas za strucnjak a pritom iznosis netacne informacije, narodno receno nemas pojma.
Ja nigde nisam rekao da sam strucnjak. Rekao sam da sam na osnovu dosada stecenog znanja i iskustva kompetentan da kazem da je nesto lose, i objasnim zbog cega. Nigde ja nisam rekao: MA PA600 JE LOS, ZBOG CEGA, MA LOS JE, ALI ZBOG CEGA, ZATO STO JE LOS... ROLAND No1.<3

Ja nigde nisam izneo netacnu informaciju. Ako jesam, navedi je i objasni zbog cega sam pogresio.

Citat:
Zvuk isti, fabricki content isti kao na pa500 ?????
Posto sam rekao da ti nisi ni probao pa600 evo ti video da se upoznas sa fabrickim content-om na pa600

Korg Pa600 Video Manual -- Part 2: Sounds
You need to upgrade your Flash Player
Sad ako jos uvjek tvrdis da je isti reci mi evo gde da nadjem ja ovakav Clavinet na pa500 ?
Ili neki RX slojevit vocal ?
Ili DNC gitare ?
Nista od ovoga nema, daleko je pa500 od ovoga.

Mogu i dalje da nabrajam, recimo bogat Drum edit u "Track controls" koji ti nisi pomenuo al sumnjam da ima svrhe.
2008. godina kada je izasao PA500 je daleko. Sada je 2013. Tehnologija se bas linearno razvija u zadnjih 5 godina ? I naravno proizvodjaci klavijatura sve to prate ? Nekome ce ovo biti nejasno, a nekome veoma tuzno.
Nemam sta da slusam zvuk sa youtube-a, probao sam klavijaturu i na njenim zvucnicima i na ozvucenju. Isto smece od DA konvertora koje je bilo ugradjivano do sada, ugradjeno je i u PA600. Isti muljav zvuk u niskim frekvencijama, isti nedostatak u visoko frekventnom delu.
Koliko je razlici fabrickog materijala daleko PA500 ? 100% ? 50% ? 5-10% ? Meni je razlika neprimetna. Los je zvuk bio onda, los je i sada. A te njihove RX,DNC i ostala propagandna cuda muda neka zadrze za sebe. Nema ni jedan kvalitetan layer a ne 5-6 komada koliko su pravili za pojedine zvukove. Moze da bude bogat drum edit koliko hoces kad su semplovi bubanja uzasno losi, i kad ih DA konvertor jos uzjebe, budu savrseni za nas balkance jer mi to volimo

Citat:
Ako cu i dalje realno da pricam, slusajuci tvojih demo snimci gde se vrte neke ballade koje svakako nisu zahtevne za sviranje i jos neke narodnjake sa "muljavim" trilerima ne smatram da si kompetentan da procenis gde kakve su dirke. Prvo idi da skines nesto tehnicki zahtevnije da ima sta da odsviras na klavijaturu pa posle cu uvaziti tvoj komentar za dirke.
Ja nikada nisam rekao da sam tehnicki dobar svirac u smislu ukrasa koji se koriste u balkanskoj muzici. Nikada necu ni biti bolji od mnogih. Ja sam samouk i ja znam svoje limite, ne stidim se da ih priznam. A ako je tebi necije znanje ukrasa u balkanskoj muzici akreditacija da ocenjuje kvalitet dirki, bolje prekini da pricas to dok ljudi ne pomisle da si budala.

Citat:
A sto se tice teorije zvuka, ako smem i ja da se uzdizem iznad tebe ko sto si ti radio sprema mene unazad i tu smatram da sam jedno nivo iznad tebe pa svoje procenke vise uvazvam (iako sam pomalo pristrasan ka korga). Nemoj da me izazivas i na tu stranu jer sam siguran da za tebe je signal samo stvar za raspravljanje po forume, za teoriju informacije verjujem da nisi ni cuo (kamo li za furijeve transformacije ili avtokorelacije itd itd) dok sam ja nocima proveo izucavajuci tu nauku.
Odlicno sto si spomenuo tvoje poznavanje digitalne obrade signala i podataka. Ti bi prvi trebao da znas, s' obzirom na tvoje teorijsko znanje i sluh, koliko je smece elektronika u celoj PA seriji. Ja nisam studirao elektro tehnicki fakultet, ali nisam glup ili zadrt da ne cujem kada nesto ne radi kako treba.

Citat:
Nakon ovoga tvoje misljenje me vise i ne zanima, jer tri strana unazad si vec dovoljno rekao, pretpostavljam da ces opet ponavljati to jedno isto.
Najlakse je povuci se i reci kako te nista ne zanima, jer nemas argumenata. Ja iza svake svoje reci mogu da stojim sa argumentom, a ne da pobegnem kada ne mogu ispasti u pravu.

Citat:
Ako ti sudim po avataru, jedino si u downloads bolji i tamo ti priznajem.
Tako je, jos mi prebaci kako nemam e-mail kod internet provider-a, ili kako dobro ne upotrebljavam apostrof, to si zaboravio da spomenes. Ne mogu da verujem da si toliko jadan da u celu ovu diskusiju oko preskupog komada plastike i metala prelazis na licno vredjanje i ponizavanje ?
milepsr je offline   Reply With Quote