Videti jedan post
Star 19.12.2013, 01:50   #1
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Znam da je tema zastarela ali moze nekome biti od koristi sledece iskustvo.
Naime, letos sam imao isti problem sa novom letvom i Shure transmiterom. Da ne duzim mnogo, problem sustanja nije bio u potenciometru na letvi, niti u daljinskom sistemu vec samo u kablu kojim je povezana letva i transmiter! Posto Shure sistemi imaju Mini XLR konektore sa 4 rupice na sebi a mikrofonski kabl ima 3 zice postavlja se pitanje gde ide koja? Kod mene se desilo da zice nisu bile zalemljene na prave pinove. Mozete zamisliti mog iznenadjenja na svirci kad sam pipnuo potenciometar na letvi a ono: KRRRRRR.....BUUUUUU.... TRAAAAAAS!!! Dok ne diram potenciometar bude sve u redu (ton je dobar, nista ne susti, zuji i sl.)!
Posle sam zvao coveka od kog sam kupio letvu misleci da je potenciometar na letvi u pitanju ali on mi je rekao da treba prelemiti kabal na pinove 2 i 3 (ako se dobro secam). Tako sam i uradio i od tada nikakvih problema sa sustanjem i krcanjem potenciometra! Ne znam da li za AKG sisteme ima neka posebna sema za povezivanje kablova (obzirom da koriste standardni Mini XLR konektor sa tri rupice), za Shure ocigledno postoji!
E sad, sto bi rekao Lane Gutovic: "Ne znam zasto sam vam sve ovo ispricao, ali.... ne moze da skodi, a sto ne skodi svakako koristi"!
Akordeonista je offline   Reply With Quote