Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 17.12.2013, 20:18   #1
milepsr
Odomaćeni član

milepsr's Avatar

Registrovan/a dana: 29.03.2007
Mjesto: Beograd
Godina: 38
Downloads: 3442
Uploads: 19
Rekao HVALA: 41
Zahvalili mu 73 puta u 69 Postova
Instrumenti: Korg PA3X
Interesi: Mene me zanima, gde ima da se kupi jevtina kavurma i cvarci...
milepsr ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@Ace
Ja sam izneo realno stanje. Kome se ne svidja, on ocigledno ili nije upoznat, ili ne zeli da sagleda istinu kakva jeste.

Obogaljen zvuk na svakoj klavijaturi PA serije zahvaljujuci losim DA konvertorima. Nemas pojma koja je razlika kada povezes klavijaturu preko eksternog DA konvertora, i preko main out-a. Tek tu vidis koliko vredi sve ono sto je unutra i koliko su stedeli na "profesionalnom instrumentu" kako ga nazivaju u Korg-u... Za 3000e koliko kosta nov instrument, to je sve samo ne profesionalno. Ako izuzmemo PA2X i PA3X, sve ostale klavijature nemaju balansirane izlaze. Tuga. PA900 nema ni balansiran ulaz za mikrofon. Ej, das 1790e za sta ? Na tvom best buy instrumentu od 1000e dirke kao na kineskim sintisajzerima. Ej bre, pa deciji Casio od 4 oktave koga imam ima bolje dirke... Ekran razvucen u sirinu, jasno se vidi da nije adekvatna rezolucija za tu velicinu ekrana. Tasteri od gume (i to ne one kvalitetne). Kruzni potenciometri. Manjak dumadi za prelaze kako bi ustedeli par $. Skinuli su i XFADE opciju kako bi i na tome ustedeli. Synchro start/stop isto na jednom dugmetu, skupa opcija ako imaju dva dugmeta... Nedostatak dugmadi za odabir ritmova, i manjak dugmadi za odabir performansi. Zvucno klavijatura nije napredovala tako reci nista u odnosu na prethodnika, PA500. Nikakve nove mogucnosti osim master Limitera, diskutabilnog kvaliteta, i 96mb RAM memorije koju mozes popuniti tako sto ces od nekoga kupiti gotov "set". Nema dodatnih DSP-a po style-u, nema kvalitetnijih efekata, nema novih tehnologija. + gomila drugih problema koje nisam naveo, a zalili su se ljudi. Npr zujanje, sum i tako to.

I tebi je to dobar instrument ?

Za mene je to igracka za decu ciji roditelji imaju puno novca, i kao instrument hobi muzicara koji je koriste u kuci za svoju dusu.

Promijenjeno od milepsr (17.12.2013 u 20:20 sati)
milepsr je offline   Reply With Quote