Klavijatura Pa 800, i ne samo ona, nego i svaka druga, Pa2x, Pa3x, moze biti i pocetnicka i profesionalna, ne znam zasto ne bi mogla da bude pocetnicka. Sustina, ako imas para, uzmi taj Pa 800, ili neku drugu u tom cenovnom rangu. Na njoj mozes vezbati trilere, akorde, a mozes i odraditi svirku. Sto se mene tice samo pitanje na pocetku ove teme je jako lose formulisano, i cini mi se da i sam pokretac ove teme nije siguran sta zeli, sta moze...
Prijateljski savet. Uzmi klavijaturu iz nižeg cenovnog ranga, koliko god da si super talentovan, ako si pre 2 meseca prvi put poceo da sviras, pred tobom su meseci i godine vezbe, uostalom, mozda ce ti na tom putu ucenja jednom puci film, pa ce ti dodci da bacis sve instrumente i da se oprostis od sviranja, a onda 1000 i kusur eura bukvalno bacenih. Kako i u vezbanju, tako i u svemu u zivotu sto se radi, postupnost, temeljitost su najbitniji. Ne zuri nigde, kako napredujes sa vezbanjem, tako ces kupovati sebi bolji instrument. A ako mislis da ces u ovom poslu, kupiti sada jedan instrument i na tome ostati narednih desetak ili vise godina, kako si sam rekao, grdno se varas i lazes samog sebe. Jer ce sa par godina taj Pa 800, biti isti kao ta Yamaha PSR koju sad posedujes i koju hoces da promenis.
U al se raspisah,

Pozdrav i svako dobro.