Citat:
Originalno postovano od Yikwo
Pozdrav,pre jedno 2 meseca poceo sam da sviram na Yamahi PSR260
Za ova 2 meseca sam naucio par pesma sa akordima kompletno da ih odsviram a "solo" znam blizu 50ak pesama da odsviram...
Ja sam planirao da uzmem Korg PA800 , medjutim neki kazu da PA800 i nije za pocetnika.
Mene zanima da li bi vi meni kao pocetniku preporucili PA800 , ako ne nju onda koju drugu klavijaturu ?
|
Ja ovo ne razumem

Prvo kazes da si poceo pre 2 meseca da sviras, znaci pocetnik si, i kazes da sviras PSR260, OK. Realna cena joj je oko 100e koliko vidim, a onda si "planirao" da uzmes Pa800 koji je 10 puta ako ne i vise skuplji od te iste PSR260, a da ne izuzmemo ovo da si pocetnik....Ljudi pre tebe takodje pocetnici su krenuli tipa takva klavijatura kao ta, pa onda postepeno napredovali ka visem rangu klavijatura, a neki i dan danas kao profesionalci (ne amateri) sviraju na istom tom Pa800 koga ti planiras da uzmes kao drugu klavijaturu, a oni su tu klavijaturu imali posle jedno 5,6 prodaja recimo i dan danas sviraju sa njom kao Profesionalci....Ne kazem da ne treba da je uzmes, daleko od toga, ali ako si pocetnik, sta ce tebi Pa800? Pa imas toliko jeftinijih klavijatura i boljih od te PSR260 na kojima jos mozes da napredujes i da imas te ritmove koje ocekujes....Nema samo Pa800 ritmove....Ono sta hocu da ti kazem jeste da ti je nepotrebno da uzimas Pa800 od 1000e-1200e ako sviras "2 meseca" i ako si pocetnik, jer trebas jos dosta toga da radis i da usavrsavas da bi uopste presao na drugu klavijaturu, a ne vidis nema ritmove i odma daj Pa800, pa ako prestanes nema veze, "to je slucajno, desava se"....Ovo ti je moj savet i ako vec hoces da menjas, a po recima imas para za Pa800, bolje ih daj na neke casove kod nekog da te malo obrazuje i nauci, a ostatak daj za neku malo bolju klavijaturu koja ima "ritmove" kako ti kazes, jer retko je muzicara koji za drugu klavijaturu imaju odma Pa800....Da ne duzim dalje, posto sam ionako preterao sa pisanjem....Pozdrav i dobro razmisli sta ces da uradis