Nemojte me obojica tjerati sada, odmah, odavde sa ovog foruma, da krenem da citiram kojekakve postove i stotine, i stotine "bisera" koji, ne da potvrdjuju ovo gore sto pisem, nego ce to sto sam napisao ispasti samo njezno milovanje prema stvarnom stanju stvari.
"Nije bas tako tranzite"... znam da nije... gore je, mnogo je gore, stotinu puta je gore. Jos i prije nego se ista i vidjelo ili culo od te tehnologije o kojoj povremeno pisem, stoji dvoumljenje da to kasnije nece moci da se proda. O tome se radi. Nije tranzit ljut, tranzit je samo razocaran sto vrhunska tehnologija tako mucno i tesko nalazi put do Balkana, kao da se radi o dzungli ili zabitima u koje nikada ljudska noga nije krocila. Ne pricajte mi obojica bajke jer sam premator da me uspavljujete pricama sa happy endom. Jedan prosjecni profesionalni muzicar na Balkanu koristi integrisanu zvicnu kartu sa Laptopa za snimanje svoh PA3X, Kronosa i Fantoma i stalno se nesto cudi, sto to nesto nece, majku mu.. Je li to diskrapantno, simjesno i tuzno u isto vrijeme. Stvar je neznanja, stvar je neobavjestenosti i totalne nezainteresovanosti. Nije problem u novcu !!!!!!
Ti mi Akrodeonista pominjes nekakvu zaradu kolega i kako je tesko i mucno doci do novca i odvojiti za instrumente. Opet bajke. Hajde da prebrojimo koliko clanova ima Tyrosa 4 i vec Tyrosa 5 i koliko ih ima Korga PA3X, PA2X, PA900, Kronosa itd...itd... izgleda da su svi dobili na lutriji. Ti nasao da objasnjavas socijalno i ekonomsko stanje na Balkanu. Koga lazemo, sami sebe... druge... ili sve odjednom ? Cemu ta zavaravanja ? Vrlo cesto dobijem pitanje na PP Box od kojeg se stresem, digne mi se sva kosa na glavi (nisam celav). Vrlo dobro, mnogo bolje no sto uopste mislite, mi je poznato finansijsko stanje na balkanu, od silne neimastine ljudi sviraju na PA sistemima od desetak i vise hiljada eura, imaju po dvije ili tri klavijature u ukupnoj vrijednosti opet od desetak hiljada eura, treba li da ih imenujem... nema potrebe, znate ih i vi. Nije to problem, niti je ikada i bio, problem je tacno u onome sto je Marjan vrlo kratko i jasno definisao. Za naravoucenije procitajte njegov predposljednji i posljednji post i to je stvarno stanje... status quo.
Ne zelim uopste vise da diskutujem na ovom nivou i na ovu temu. To je beznadezno i nema ni svrhe a ni ucinka. Ova tema ima svoj naziv i njega se treba drzati inace cemo otici na kraju u socijalno-psiholosku analizu naroda na Balkanu a to je tema dovoljna bar za dvije disertacije i nije nista izgubila na ovom forumu.
Promijenjeno od tranzit (30.11.2013 u 16:33 sati)
|