Banovan!
Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
|
Da te pitam nesto sasvim trivijalno. Kupujes li ti uredjaj da radis sa njim i zato sto je odlican... i zato sto je to, ama bas to, sto ti treba... ili ga kupujes da bi ga prodavao ponovo ?
Ne zelim da te ubjedjujem, niti mi pada na pamet, a jos manje me interesuje da te na bilo sta nagovorim jer toliko imam posla da zadavoljim potrebe i narudzbine ovih na zapadu, da mi je Balkan zaista samo opterecenje. Veliki sam i matori magarac sto uopste pokusavam na Balkanu da podignem nivo razmisljanja o novoj tehnologiji. Ima onaj Marjan potpuno pravo. To su corava posla. Nego, ko vjeruje, nek vjeruje, ko ne vjeruje, neka kupi Dynachord i udara sve petama u guzicu od srece.
Nemam vise ni snage ni volje, a jos manje potrebe, da bilo sta kome objasnjavam. Ovakav jedan sistem je za sve aktuelne hardware miksere "non plus ultra" i udaljen bar do Andromede, po svim mogucim i nemogucim mjerilima. Ako u jednom takvom sistemu mozes istovremeno da imas Hall uredjaj od 1.200 eura (i to nekoliko puta), dvadesetak ili pedesetak kompresora od kojih svaki vrijedi bar 500 eura i jos toliko 7-Band EQ-a, pa Limitera, Deessera, Levelera, Enhancera, Exitera, Saturatora, Stereo Imagera itd... itd... sta tu ima da se proba i cuje. Poslusaj kao referencu najkvalitetnije zapadno-evropske ili americke miksove, sa aktuelnih top lista i to je kao da si cuo Trans Audio DM mikser jer raspolaze istom tehnologijom.
U svakom momentu mu mozes dodati jos 8, pa jos 8, pa jos 8 itd... kanala, sve do 48 a ako bas hoces i do 52 i to sve za po 350 eura za svaki slijedeci modul od 8 kanala u 24Bit/96kHz tehnologiji o kojoj i Dynachordi a i svi ostali, mogu samo lijepe i neostvarive snove da sanjaju. Kada znas da je tu i isti broj izlaza koje mozes adresirati i routirati kako ti padne na pamet, kapa je prepuna. Sad se postavlja ponovo ono trivijalno pitanje sa pocetka: zasto bi ti takvo sta prodavao ?
Uz sve to, kao da i ovo nije bilo vec previse, imas mogucnost da sve vrijeme snimas ono sto sviras i pjevas i to ne samo kao stereo snimak, vec svaki instrument i vokal na posebnu traku, pa onda kod kuce u miru pravis miks svoje Live svirke kako ti padne napamet. I na kraju posto je Trans Audio DM digitalni mikser otvorene platforme, mozes uvijek da dodas neki novi efekat, koji ti se posebno dopada ili cak da dobijes od mene novi Update koji opet sve to postavlja na najnoviji nivo. Tek radi informacije, Trans Audio DM mikseri ili Workstationi uopste i ni po cemu ne podsjecaju na kompjuter ni u najdaljem smislu. To su muzicki instrumenti i tako i izgledaju. Ako bi sve muzicke uredjaje u kojima postoje Intel ili Motorola procesori nazivali kompjuterima, malo bi muzickih instrumenata ostalo.
Kompletno to cudo upravljas sa ogromnim Touch Screenom (po defaultu 24 Zolla a moze i duplo veci), kod kojeg nema prljanja Fadera i skripanja potenciometara. Kod kojeg Faderi nisu bijednih i jadnih 10cm, vec odmah 20, a tu je i nepogrijesivi diogitalni Encoder kojim, ako bas neces prstima, regulises najpreciznije sto je moguce sta god pipnes na Touch Screenu. Sve se to desava trenutno, bez cekanja i petljanja po kojekakvim podmenuima, sve je pred tobom, ako treba i na dva takva Touch screena, mada za tim nema potrebe jer je platforma takva da na jednom imas, na samo jedan dodir, pristup na 12 kompletno drigacijih sucelja. Moglo bi da se pise do prekosutra ujutru ali mislim da sam dosta pisao i nemam potrebe nista vise da dodam, niti da oduzmem, a ti se saberi i oduzmi pa kupi Dynachorda ili Zeda ili slicnu zajebanciju i daj 3.000 eura za govno od kojeg se pita ne moze napraviti, a imaj sve vrijeme na umu, da si za taj novac mogao da imas najnoviju svjetsku tehnologiju, na najvisem nivou.
Ne pitaj me nista, ama bas nista vise o tome, dok god budes razmisljao kako ces prodati instrument i prije nego ga kupis. I za ostale koji slicno razmisljaju vazi potpuno isto. Ovo je ujedno i glavni i jedini razlog zasto odugovlacim sa promocijom Trans Audio Maxima i Minima Woprkstationa za Balkan, ama bas jedini razlog. Pametni ljudi su me upozoravali ali im nisam vjerovao. Pogrijesio sam jer sam vise povjerenja imao u nadolazecu generaciju... prevario sam se i to grdno.
Promijenjeno od tranzit (30.11.2013 u 11:11 sati)
|