Videti jedan post
Star 27.11.2013, 01:15   #26
Akordeonista
Ovaj baš voli da kuca

Registrovan/a dana: 13.04.2011
Downloads: 532
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 24 puta u 22 Postova
Akordeonista befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Zapravo nista! Ono sto bih ja ustvari zeleo da imam na 16.0.2 je vise izlaza kao sto je Main ali sa nezavisnim kontrolama (klizacima i EQ).
To je potrebno iz vise razloga kada je Live u pitanju a ja cu navesti tri situacije koje mi trenutno padaju na pamet!
Situacija 1:
Cesto se radi u lomljenim salama gde je jedan deo osetno visi ili nizi od drugog, zatim, potpuno drugacije sredjen enterijer (na pr. u jednom delu dominiraju plocice i stakla dok u drugom delu imamo neki tapacirani namestaj i pune zavese) a to sve trazi drugaciju ton blendu pa i volumen! Na zalost, Presonus na ovoj mikseti, kao i mnogi drugi proizvodjaci, nije dao nezavisne kontrole Main Volume-na pa jos sa nezavisnim EQ-om za levi i desni kanal te se cesto iz tog razloga desi problem.
Situacija 2:
Ovo bi u mnogome olaksalo stvar i mnogim ljudima (u koje i sam spadam) koji rade na razlicitim kutijama. Licno radim na par EV ELX115p i par Dynacord A112a. Skoro pa ista kutija ali jedna je sa 15-icom a druga sa 12-icom pa jos ima i DSP! Postoji potreba, mala ali bitna, za njihovim usaglasavanjem.
Situacija 3:
Ovde bih jos jednom spomenuo gore pominjani slucaj sa diskotekama, klubovima i slicnim objektima koji imaju svoje ozvucenje a koristimo svoj monitoring.
Steta za ovaj mikser sto nema bar razdvojene Main Volume kontrole za levi i desni kanal (jos jedan jeftini klizac)!
Akordeonista je offline   Reply With Quote