Zapravo nista! Ono sto bih ja ustvari zeleo da imam na 16.0.2 je vise izlaza kao sto je Main ali sa nezavisnim kontrolama (klizacima i EQ).
To je potrebno iz vise razloga kada je Live u pitanju a ja cu navesti tri situacije koje mi trenutno padaju na pamet!
Situacija 1:
Cesto se radi u lomljenim salama gde je jedan deo osetno visi ili nizi od drugog, zatim, potpuno drugacije sredjen enterijer (na pr. u jednom delu dominiraju plocice i stakla dok u drugom delu imamo neki tapacirani namestaj i pune zavese) a to sve trazi drugaciju ton blendu pa i volumen! Na zalost, Presonus na ovoj mikseti, kao i mnogi drugi proizvodjaci, nije dao nezavisne kontrole Main Volume-na pa jos sa nezavisnim EQ-om za levi i desni kanal te se cesto iz tog razloga desi problem.
Situacija 2:
Ovo bi u mnogome olaksalo stvar i mnogim ljudima (u koje i sam spadam) koji rade na razlicitim kutijama. Licno radim na par EV ELX115p i par Dynacord A112a. Skoro pa ista kutija ali jedna je sa 15-icom a druga sa 12-icom pa jos ima i DSP! Postoji potreba, mala ali bitna, za njihovim usaglasavanjem.
Situacija 3:
Ovde bih jos jednom spomenuo gore pominjani slucaj sa diskotekama, klubovima i slicnim objektima koji imaju svoje ozvucenje a koristimo svoj monitoring.
Steta za ovaj mikser sto nema bar razdvojene Main Volume kontrole za levi i desni kanal (jos jedan jeftini klizac)!
|