Makni ovaj link što si stavio jer je protivno pravilima ovog foruma. Vidim da si novi član pa ne znaš, BTW i ja sam na svom drugom postu dobio ban na tjedan dana
Nagađaju "tamo" svašta, i tako je bilo tjednima prije nego je izašao model. Mislim da neće biti kao što govore na toj temi. Uostalom, meni odgovara jer će tada Tyros4 biti skuplji od Tyros5.
Pored toga, za modele PSR S serije su već napravili program gdje se mogu kombinirati razni setovi međusobno. Tako da je Yamahnin naum da zaštiti svoj "proizvod" nije bio učinkovit.
Vrijeme će pokazati, ali napraviti top klavijaturu bez mogućnošti izrade i kreiranja vlastitih samplova bi bio vrlo loš potez, dobro oni znaju što ljudima treba i zašto kupuju određene modele.
Dodato:
Prvi modeli Tyros5 su već kod korisnika, pa tako slijede i reakcije. Iako su pozitivne kritike na cjelokupan sound, ja ću pričekati s komentarima sve dok je osobno ne probam "pod prstima".
Ono što se (za sada) zna s tehničke strane jest da su izdali nadogradnju V1.03 gdje su "popravili" postavke za bežično povezivanje i još neke "sitnice". Tako barem navode na oficijelnom sajtu.
Rasprave o nedostatku Voice Editora i dalje traju ali je sigurno to da neće biti problema s uvođenjem samplova iz modela Tyros3 i 4. Na raspolaganju je program
Expansion Manager s kojim je moguće kombiniranje vlastitih Library-a iz spomenutih modela i njihovo slaganje za pohranu u Tyros5. Nije moguće pozivanje pojedinačnih UVN i UVD samplova u Tyros5 bez korištenja Expansion Managera. Ovaj program omogućava i manipulaciju s Premium Packs i moći će se (re)aktivirati svaki Pack koji je korisnisk kupio za neki od modela Tyros i 4.
Obrada samih samplova će biti moguća u nekom "vanjskom" software i za sada ne postoji mogućnost obrade unutar klavijature. Možda se ta situacija promijeni s nekom novom nadogradnjom Tyrosa.
Za one korisnike u Europi koji su napravili predbilježbe, isporuka se očekuje u periodu od 1- 15. 12. (ove godine)