I dok sam ja napisao svoje, usput pojeo kokice i zamastio tipkovnicu, vidim da ste vi već "odradili" posao.

Žao mi je sad brisati napisano pa ću se držati vica, Fata je Fata al' dvaput je dvaput
Nemoj se više ispričavati niti zahvaljivati. Sve ćeš ti to "masno platit" kad te jednom iznenadimo u Apatinu, bez predhodne najave. 
Klavijaturu spajaš s dva posebna kabla koji na krajevima imaju mono đekove - banane (1/4" 'phone jack' ili TS). Na klavijaturi koristiš izlaze LINE OUT - MAIN OUT L/L+R i R, a na mixeru ih spajaš na dva različita kanala na kojima su panorame okrenute na suprotne strane. Ili na jedan stereo kanal ako ga imaš na mixeru. Spanoramam na sredini, naravno.
Postavke panorama na mixeru ne moraš dirati bez obzira na razmještaj kutija, jedino u slučaju ako je jedna tebi iza leđa, a druga ispred tebe. U "nezgodnim" salama je ovakav nelogičan razmještaj možda i najbolje rješenje jer se barem dobro čuješ na ovu postavljenu iza.
Citat:
Da li sam dobro zamislio:komplet ritam sekcija skroz ulevo,padovi-stringovoi na "0"solo instrumenti skroz u desno.
|
Ni u kom slučaju nemoj raditi na ovaj način. RHY1 i 2 obavezno staviti na sredinu. BAS isto tako. Moguća su neka odstupanja u posebnim slučajevima ali njih za sada zanemari.
Zašto na sredinu? Pa elementi bubnja su ionako postavljeni po panorami tako da će se fuse čuti mali lijevo, crash malo desno, bass je uvijek u sredini... Ostale trake styla postavljaš po logici živog banda na bini i najviše ovisi o aranžmanu u samome stylu. Tamo gdje imaš (samo) klavir i gitaru, malo ćeš ih razmaknuti u različite strane.
Pogledaj kako su to napravili u originalnim Stylovima, vidjet ćeš logiku i drži se tog obzasca.
Bongose drži na sredini jer za njih vrijedi isto pravilo kao što sam opisao za RHY.