Prvo da ispravim samog sebe u vezi napisanog.
Citat:
CUSTOM brišeš ovako:
(MENU) VOICE CREATOR > LYBRARY EDIT(B) > odabereš željeni sound i brišeš ga s DELETE (5)
Međutim, time si samo oslobodio mjesto u CUSTOM-u ali nisi obrisao pripadajući sample koji se nalazi u RAM-u. Da bi vidio o kojim se samplovima radi i njih obrisao slijediš postupak.
Odaberi na RIGHT1 željeni (EXPANSION) CUSTOM VOICES > VOICE CRETOR > CUSTOM VOICE ASSEMBLY (G) > klikni na ELEMENT1 i ulaziš u KEY MAPING, tu su pod WAVE prikazani svi samplovi koji su pridruženi tom CUSTOM voicu. Biraš jedan po jedan i brišeš ih sa DELETE WAVE (G) > OK
|
Dio koji je ispisan zelenom bojom nije točan. On se odnosi samo na model Tyros 4, a ne i za Tyros 3. Ne bih znao točno da li se na Tyros 3 brisanjem Custom Voica automatski brišu i samplovi pohranjeni u RAM-u. Mislim da se nakon restarta klavijature brišu ali neka to potvrdi netko tko je imao iskustva s tim. Ja nisam koristio Tyros 3. Radi se o tome da T4 ima flash ram koji je nešto drugačije koncepcije pa je valjda zbog toga brisanje samplova odrađeno na drugačiji način.
@MikiB - da, u Premium mapu se pohranjuju kupljeni Yamahini materijali. Mislim da imaš neke demo horove koji dolaze uz T3 i oni su smještani tamo.
Licence key je kod (šifra) kojeg moraš generirati i pohraniti na USB. Nju šalješ u Yamaha shop prilikom kupovine materijala. Kupljeni materijal možeš instalirati samo u (jednu) klavijaturu i to onu u kojoj si generirao kod. Na taj načn se Yamaha (dobro) osigurala od neovlaštenog dijeljenja (piratstva).
I kad jednog dana kupiš novu klavijaturu, moraš u novu kupovinu.

jer sve ostaje u staroj klavijauri.