Tema: Windows 8
Videti jedan post
Star 26.10.2013, 22:14   #3
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Taman tako i nikako drugacije. Nisi nista izostavio.

Citat:
Originalno postovano od Ace Pokaži Post
Sto se tice Audio obrade, Apple kaze...
Aco, Apple laze... sve to sto si nabrojao, to jest, sto je Apple nabrojao, sa tim se igra vec poduze vrijeme na Windows platformi, onaj kome je to posao. Nista revolucionarno tu nema, niti ce sta biti. Odavno se konfiguriraju audio masine sa Xeon procesorima sa puno, puno brzine i snage, pa i sa po dva procesora, sa puno radne memorije (i do 128GB) i sa puno hiljada GBa na SSD diskovima, sa brzinama protoka i po 4.000MB/sec (u striped modusu). Nema Apple nista novo da nam otkrije, sem svojih nebuloznih cijena. Sve u svemu, mnogo dima, nigdje vatre nema. Uostalom, vrijeme je ispred nas, vidjecemo, cucemo, sjetices se mojih rijeci iz ovog posta. Apple ce i dalje da se drzi svojih iPhona, iPadova i ostalih i... i... jer tu uzima novac, a na polju profesionalnog audija je zakasnio za sve vozove. Ni proizvodjaci softvera se sigurno nece posebno "trzati" da adresiraju softver za taj nekakav buduci Apple jer i oni od toga mogu imati samo gubitak, s obzirom na vec veoma dobro poznate Appleove astronomske cijene. Vec dugo je uobicajeno da je potpuno isti softver za MAC OS skuplji bar za 30% od onoga za Windows jer jednostavno nije rentabilno pisati softver za tako mali broj potencijalnih kupaca. Derfinitivno, Apple zna da napravi dobar uredjaj ali u medjuvremenu, zna to i masa ljudi koji se bavi tim poslom i to na platformi koja je za razliku od MAC OS-a, otvorena i spremna za sve moguce i nemoguce eksperimente i hardverske i softverske. Zasto bi neko davao dvostruko ili cak i trostruko vise novca, za istu (a vrlo cesto i slabiju) performansu, tek da bi na toj nekakvoj masini pisalo Apple ? Iz svih tih razloga, ne vidim ama bas nikakvu ruzicastu buducnost za Apple u ovom domenu, niti mislim da i Apple tome pridaje neki posebni znacaj.

Promijenjeno od tranzit (26.10.2013 u 22:21 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote