Videti jedan post
Star 19.10.2013, 12:01   #22
DinO74
Odomaćeni član

DinO74's Avatar

Registrovan/a dana: 07.11.2004
Mjesto: Mumiland
Godina: 50
Downloads: 805
Uploads: 4
Rekao HVALA: 28
Zahvalili mu 48 puta u 43 Postova
Instrumenti: Pa1XPRO, M1, 01W/FD, Microkorg, Fantom X6,D50,D10,JX-8P, Gaia, SY77, DX7, CS1x,Mininova, K2000
DinO74 befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
DinO74 pošalji poruku preko MSN messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od tranzit Pokaži Post
Tako je Dino sokole. Pazite samo, kada se "igrate" sa Registryijem, da zaista to bude veoma, veoma pazljivo. Kao kad rijesis da krenes na zenu koja te zestoko privlaci, pa se plasis da ne zabrljas vec na pocetku. Inace... ode sistem u out, niko ga ne povrati (ne mislim na fiziolosku potrebu koja nastaje usljed pretjeranog konzumiranja alkohola).
Upravo tako tranzite Zato sam i postavio ovaj mali Tweak software sa kojim se moze manipulisati core parking-om bez da se cacka po registry-ma. Programcic radi u realnom vremenu i uvjek se moze vidjeti sta se desava sa jezgrama. Sto je lijepa stvar, moze se ubaciti u "power options" shemu i snimiti kao "Core Parking - off" i uvijek pozvati tako. Sva je poenta postaviti CoreParking na Disable i Treshold na O i to je to. Overclocking procesora u principu daje, ali ne toliko performansi ali zato moze i da se pojavi bijeli dim iz racunara Programi koji ocitavaju temperaturu jezgri znaju da lazu i to prilicno sto zbog verzije biosa sto zbog samih senzora...Po meni to nije realna slika temperature procesora. Ima jos par bitnih Tweak-ova u vezi optimizacije Win7 za rad sa audio aplikacijama i znatne poboljsanosti performansi racunara bez da se overclockuje CPU

Promijenjeno od DinO74 (19.10.2013 u 12:02 sati)
DinO74 je offline   Reply With Quote