Alo kolege !
@ Marco, Tranzit, Nedim
Ajte, nemojte dizat prašinu ovdje oko studijske opreme. Mi obični smrtnici (tezgaroši) na ovo blejimo ko telci u šarena vrata a vi se rakokodakali ko da vam je zadnje u životu.

Gledam ove Nedimove "radijatore" Otari (bez uvrede samo)

. Buraz sramota me pitat, al čemu to služi ?
Ovo je stvarno jako lijepa tema i bilo bi stvarno super da svi malo opišemo metode kako slažemo izlazni sound iz svojih instrumenata.
Naravno ovdje bih izvojio mudrolije i filozofije studijskih majstora (Nedim, Tranzit, Marco) koji su "bolesni" na sound i vrište na svaki parametar ili efekt na equilizeru koji nije naštelan kako oni znaju.
Stoga smatram da bi bilo dobro da nas obične smrtnike koji "valjamo" te efekte ko čorava koka zrnje , pa na uho slažemo sound (jelte, jer to sad dobro zvuči) malo poučite i date KONSTRUKTIVNU kritiku na to što radimo.
Vjerujem da bi to itekako pomoglo da nam instrumenti još bolje zvuče.
I sam se znam dosta patiti kod niveliranja soundova, tj pojedini soundovi mi na izlazu znaju i duplo jače zvučati od drugih iako su im volumen vrijednosti i efekti u dlaku isti. A ako smanjim samo za 10 volumen onda se pak ovi prvo spomenuti opet toliko jako ne čuju tj nemaju dinamiku, onaj početni udar (npr Bouzuki ili Nylon gitara).
Ima ovdje stvarno puuunooo materijal i trikova za objasnit. zato vas molim da se ne svađate i ne krvite.
Zadnje što bih želio je da moram sad ovako dobru temu zaključati a aktere "pizdarija" banirati radi nedoličnog ponašanja.
Zato "PEACE" molim i bez vrijeđanja.
Ovo je zadnja opomena !