Citat:
Originalno postovano od tranzit
@Alekso
Ne znam u kojem cjenovnom rangu jer je dijapazon cijena ogroman. Navedi mi bar odprilike o kojoj se cijeni radi.
@Sale
Ti bas k'o pravi Australijanac samo domacu robu...     Rode NT1 je klasicni allrounder mikrofon koji uz dobro prepojacalo (naravno Tube) moza veoma "skupo" da zvuci. Medjutim, morao bih da cujem ili otvorim taj tvoj Rode NT1 da bih ti sa sigurnoscu rekao sta imas. Ovo radi toga, sto su ti tvoji kenguri u NT1 pakovali tri razlicite kapsule. Sve tri kapsule baziraju na modelu Nemannovog K67. U jednoj verziji je zadnja plata aluminijumska umjesto uobicajene pozadinske dijafragme, sto je prilicno rijetko pa se mikrofon cuje dosta "mekano". Druga verzija ima visoko-frekventni rezonator sto se odrazava na nesto izrazenije sibilante i prisutnost Air efekta, a treca verzija je takodje porijeklom K67 ali sa visoko-frekventnim boosterom, opet radi umjerenog isticanja visih frekvencija. Ostale elektronske komponente su veoma kvalitetne i vrlo pazljivo odabrane. Njegova cijena je bar dva puta manja od onoga sto bi bilo realno za kvalitet koji nudi. U sustini dobar mikrofon sa vrlo malo sopstvenog suma i pozamasnim dinamickim Headroomom, koji je vrlo dobra osnova, a uz dobro predpojacalo, moze da fungira i kao prvi mikrofon u skromnijem studiju.
|
Jel može po nečemu da se prepozna o kojoj verziji se radi?
Imam čak i originalnu kutiju još uvek pa možda ima neka oznaka...
Australijski proizvod kupljen u USA mnogo jeftinije nego ovde, nov novcat, uključujući poštarinu...
Sent from my HTC One XL using Tapatalk 2