Videti jedan post
Star 27.08.2013, 00:47   #45
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Trenutno je na nivou najnovije verzije Live Stylera (verzija 15.0.240) i veoma je stabilan. Ne daje pardona nijednom hardver aranzeru, sta vise, kompleksniji je i mocniji. No, Live Styler se razmece Midi kontrolama kojih ima nesto vise od vArrangera2 a i potpuno su Customizable (inace zasluga moje malenkosti jer sam toliko dugo maltretirao Norberta dok nije ubacio taj Uni Controller koji je svemocno oruzje Live Stylera). U reprodukciji Styleova je Live Styler, naravno ako se konfigurira kako treba, daleko, daleko iznad svih hardverskih aranzera i to svih skupa pa na kvadrat. Jos kad bi Stellberg bio malo ozbiljniji... ne bi mu bilo kraja, mada i ovako nema prave konkirencije (ukljucujuci tu i hardver tabor). vArranger2 je tu negdje jer ali nije toliko otvorena platforma kao Live Styler, inace veoma konstriktivno i logicno odradjen softver, koji naravno ima svoju cijenu. Ima i dobar Sound Editor za eksterne Sound Engine, mada baziran na Ketronovom modelu ali se kontrole mogu odlicno iskoristiti i za softverski Sound Engine (instrumente). Kod Live Stylera je to, kako sam vec napomenuo, sve slobodno i potpuno otvoreno za sve vratolomije, tako da u najvecem broju slucajeva, sav Sound Editing obavljas iz samog Live Stylera (i ovdje se busam u prsa, sav sam pomodrio jer je i ovo svojevremeno bilo djelo moje malenkosti, kao i dosta sitnica, kao sto je Block tempo ili recimo, Style Restart funkcija koju sam cak i programirao skupa sa Norbertom itd... itd...). Norbert je prilicno introvertiran i sujetan matori magarac pa sa njim treb znati kako a i imati dovoljno strpljenja... ja sam uspio uz veliku muku i suzdrzavanje... ama uspio sam na kraju da iznudim sve sto sam zamislio u Live Styleru. Sa francuzom sam u pregovorima vec izvjesno vrijeme oko nekih dodatnih funkcija za vArranger2 i mislim da ce to i uspjeti. Vidjet cemo.
tranzit je offline   Reply With Quote