Videti jedan post
Star 19.08.2013, 22:56   #4
megane
Vredan član društva

Registrovan/a dana: 08.08.2013
Downloads: 170
Uploads: 1
Rekao HVALA: 91
Zahvalili mu 22 puta u 21 Postova
megane ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pozdrav svima!
Kod nas u SLO počeli su da puštaju midi fajle od 1995 g. Tako su ti momci imali puno posla, a mi što znamo da sviramo svake godine manje. Danas svi gledaju na pare i niko ne uzima 5, 6 ili više muzičara, to jest najviše trojicu ili dvojicu, a ponekad i jednoga sa kljavom. Ja sam morao odlučiti ili da sedim kod kuče subotom ili da idem da puštam fajle, ili nešto sasvim malo da odsviram, a harmoniku naravno u živo. E pa odlučio sam da ako hoču nešto malo da zaradim da ne sedim više kuči, nego da puštam fajle. sada u živo sviram samo kod kuče za sebe, ili podešavam midi fajle da dobro zvuče i to je vrlo interesantno. Bitno za publiku jeste da ako publika želi dobru živu svirku i stvarno dobre muzičare i različne instrumenate ( kitara, buban, bas, sax. itd...)onda ide na koncerte Parnog Valjaka, Soul Fingers, Kameleoni, a za neke manje fešte do 300 ljudi uzimaju se fajli. Nisam ja tako odlučio, nego Yamaha_Japan, Korg, Roland itd....naravno da i publika. Samo Veliki muzičari što imajo dobro ime u nekoj zemlji naravno svirajo u živo, a mi mala raja samo fajl. Neznam kako je bilo v državama bivše Jugoslavije od godine 1995 dalje, ali kod nas je tako kao što sam napisao i ona vremena sa živom muzikom je kraj zauvjek, jer kompjuteri ušli su i u muziko. Pre 30 godina u fabrici radili smo u financijama i sređivali knjigovodstvo, računovodstvo i brojke po 50 i više ljudi, (tada nije bilo kompjutera, ), a danas ima isto toliko ljudi u fabrici, a u financijama rada 7 ljudi. To je napredak, i u muziki (glasbi) je jednako. Neče više ona stara dobra vremena. Pozdrav.
megane je offline