Videti jedan post
Star 08.08.2013, 06:32   #10
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Aco, mislim da on i dalje ne razumije o cemu se radi. Procitaj pazljivije njegov odgovor na moj post. On inace vodi i ritam i solo partove mono. Problem je cini se jezik, ap se ne razumijemo bas najbolje.

Jovane, ne bi trebalo da vodis ritam na Output 1L, a solo na Output 1R. Tako dobijas upravo ono sto sam opisao u proslom postu, znaci sve instrumente ritam sekcije na istom mjestu. To je najgori moguci izbor na jednom aranzeru. Na taj nacin gubis realnu sliku orkestra jer nisu rasporedjeni u prostoru, kao sto je to inace slucaj sa realnim, zivim orkestrom. Ma kako se tebi cinilo da bolje zvuci kada vodis ritam sekciju mono, to nije uredu. Poradi malo na mikseru, odnosno ekvilajzeru. Ostavi sve style trake na Output 1 L/R, a ako bas hoces da imas solo odvojen, mozes ga odvesti na Output 2 L/R. Ovdje cak mozes solo voditi mono, recimo na Output 2L a Bass traku iz Stylea na Output 2R radi bolje kontrole na mikseru jer kod G1000 pojedini soundi nisu samplovani kao stereo waveovi, pa je sasvim svejedno ukoliko ih vodis na mono izlaz posto im svakako dodajes efekte sa eksternog miksera. U svakom slucaju, ostatak instrumenata ritam sekcije (pogotovo Drums), mora ici na Output 1 L/R u stereo zvucnoj slici. Nemas potrebe da strahujes da li ti je instrument uredu, tu je sve garantovano ispravno, a to sto nisi uspio da posaljes ritam na jedan kanal je vjerovatno iz razloga koji ti je Aca napomenuo.

Promijenjeno od tranzit (08.08.2013 u 06:36 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
Jovan4e (08.08.2013)