Evo i moje dijagnoze u ovo kasno doba.
Oba Styla su potpuno u redu. Na Tyros4 rade bez ikakve greške i ne događa se nikakav nesrazmjer u volumenu.
S velikom vjerojatnošću mogu predpostaviti da te zbunjuje jedna druga stvar, a vezana je uz samu klavijaturu i njenu koncepciju rada. Svi Stylovi koji su tvornički u Tyrosu "obrađeni" su pomoću System Exclusive kontrola. Pomoću njih je moguće djelovati na sound i mijenjati ga po želji do najsitinijh detalja. Ova dva styla koja si postavio imaju u sebi te kontrole. Da bi shvatio što se događa napravi slijedeće.
Pozovi Style Što si ti meni, odaberi varijaciju C i pokreni samo bubanj. Poslušaj nivo, i obrati pažnju na sound i jačinu doboša. Dok bubanj udara promijeni na tren mapu bubnja na neku drugu i odmah potom vrati na onu staru, izvornu. Primjetiti ćeš da je sada doboš znatno jaći i nešto zvonkiji od ono sa početka slušanja. A radi se o istoj mapi bubnja. To se događa zbog toga što se nakon promjene sounda dok Style svira više ne pozivaju Sysex kontrole. Sound (u ovom slučaju mapa bubnja) zvuči onako kako je inicijalno postavljen u klavijaturu bez utjecaja SysEe.
Sysex kontrola se ne poziva niti prilikom EDIT-a u Style Creatoru pa ti se zbog toga događa pojačanje kao što si opisao u postu.
Provjeri ovo što sam napisao i gotovo sam siguran da u tvom slučaju "u ovom grmu leži zec".