Nema sta da te ispravljam, to sto pisete ti i Marko je 100% tacno ali... moze on njega da upotrijebi sa aranzerom (a to je i pitao), a sta ce dobiti kao rezultat, to je vec diskutabilno. Nervira me, sve vise i vise, konstantno trazenje "velikog", a jos bolje ako ikako moze, "ogromnog" sounda al' za nikakve pare ili sa totalno pogresnim instrumentima. Najbolje ako bi postojao neki perpetuum mobile za muziku koji samo pogledas i on sve dalje sve zna sam, bez da trosi struju i potrebuje znanje i iskustvo. Taman kao neka dobra krmaca, koja nosi jaja a i moze da se pomuze. Zar jos ljudi zaista ne shvataju da dobar sound, o cemu god da je rijec, mora dobro i da se plati. Pored toga, konstantno se traze neka nebulozna rjesenja u velikoj nadi da je to ono pravo i ultimativno rjesenje, koje cu samo ja da imam i da se cujem najbolje u selu al' ako moze da ne kosta nista... pa nije ovaj forum obdaniste, a nije ni cirkus. Procitaj samo kako je on postavio pitanje, odnosno temu... pa to nije ni za maloumne a kamo li za ovakav forum, koji cita par hiljada ljudi svakodnevno. I... onda poslije par postova, totalno kontradiktorno, prvo jeste gitarski vokalist a poslije, nema veze sa gitarom. Ko koga ovdje, u sta i za sta... da izvines.
Tvoje pitanje, da li vokalist moze da izvuce tercu iz onoga sto dolazi (audio) iz aranzera, moze ali samo kada je u pitanju jedan instrument, a ne cijeli aranzman, a i taj jedan instrument bi trebalo da bude sto jednostavniji po svojoj frekventnoj strukturi (harmonika ali samo osnovni registri, frula, klarinet...).
Promijenjeno od tranzit (25.07.2013 u 05:32 sati)
|