Videti jedan post
Star 15.07.2013, 11:05   #4
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ljudi su u najmanju ruku "nedokazani" kada je ova tema u pitanju. Vrlo slicne "tirade" sam, posto sam bio "iznerviran" pristupom pojedinaca ovoj temi i sam pisao po raznim svjetskim forumima ali... nije pomoglo, sto je i bilo za ocekivati. Smatram da je ipak veoma dobro sto si i ti ovdje napisao ovaj post. Mozda bar malo pomogne, odnosno "smiri strasti".

Ustaljeno je misljenje da to moze uraditi svako, kome se prohtije, sa par tweakova iz "uputstva za upotrebu" i da ce poslije toga taj audio windows da leti. Naravno, ogromna zabluda u kojoj nema ni trunka istine. Nikako da se shvati da je ova tematika nauka i da joj se samo na taj naucni nacin treba prici, inace je "eksperiment" unaprijed osudjen na propast. Iz ovog razloga i postoje firme koje se iskljucivo bave audio konfiguracijom sistema i njihovi proizvodi su veoma skupi. Manje zbog hardvera koji upotrijebe, a vise radi naplate velikog rada na konfiguraciji sistema. Jedna pristojna, osrednja audio masina sa instaliranim "audio windowsom" se u pravilu ne moze neci ispod 3.000 eura. Pri tome, na sam hardver otpada eventualno polovina.

Napisati nekakav tutorial, kako i sam pises, je utopija jer bi kao prvo, zauzimao par stotina A4 stranica, a kao drugo, opet ne bi bio univerzalan jer je to nemoguce, sto si i sam nedvosmisleno dao do znanja. Isto tako je nemoguce napraviti jedan univerzalni instalacioni audio windows DVD koji ce uvijek i u svakoj prilici dati maksimum.

Zakljucak je, onaj ko zaista hoce da ima "rasnu" audio masinu na bazi windowsa, mora se osloniti na znanje i iskustvo ljudi kojima je ova tematika i domen, osnovno zanimanje i poziv. Sve ostalo je varanje samog sebe koje na kraju, kosta opet tog istog pojedinca, koji smatra da to moze da prodje i sa kompjuterom iz prve radnje iza coska.

Promijenjeno od tranzit (15.07.2013 u 11:06 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote
Sledeći član vam se zahvalio tranzit za ovaj koristan post:
NikolayTheM (16.07.2013)