Videti jedan post
Star 11.07.2013, 12:17   #5
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Pjevas sasvim pristojno. Mada... uvijek to prokleto mada... sam stil pjevanja, konkretno ove pjesme, nije bas odgovarajuci. Previse vibrata u vokalu (ali i pri tome se cuje da toniras dosta dobro). Mozda da pokusas malo da "smiris" vokal. Kod pojedinih pjesama bi takav nacin pjevanja bio odgovarajuci ali kod "Mene je ucilo vrijeme" nije bas na mjestu. Sve u svemu, treba malo "kultivisati" pjevanje ovakvih pjesama. Ovako, pjesma dobija pomalo licki ili krajiski karakter, sto nije u sustini nikakvo zlo ali jednostavno ne odgovara ovoj vrlo "gradskoj" baladi. Mozda je previse "legendi" a malo tebe u tvom pojevanju. Ne mogu dublje da ulazim u analizu jer je snimak ocajan, pa slabo sta i cujem. Naveo si da prvi put snimas u jednom sekvenceru, pa ta "ocajnost" dolazi najvjerovatnije radi toga. Snimak je toliko mutan i slabog levela, da jedva razaznajem koji instrumenti uopste sviraju. Nesto si strasno pogresno uradio pri miksu. Snimak je povrh toga mono, pa je sve nabijeno u sredinu, sto jos vise komplikuje stvar. Ovo moras malo da prostudiras jer ovako je to vrlo losa prezentacija onoga sto radis. Imas veoma sirok i snazan vokal koji bi se dao dobro iskoristiti, uz male ispravke i malo vise rada. Iz razloga loseg snimka, ne mogu da cujem ni kako izlaze sibilanti, a ni kakva je dikcija, mada nazirem da je oboje vrlo dobro. Ucini sebi dobro, pokusaj da postavis kvalitetniji snimak, siguran sam da ima sta da se cuje kod tebe.
tranzit je offline   Reply With Quote