XG Works nije pogodan kao Live tool za transponovanje. Kako sam i napisao, postoje programi koji su u sustini midi procesori i za koje je to transponovanje samo jedna od najobicnijih funkcija, a napravljeni su, prije svega, za Live upotrebu. Inace, Tyros podrzava transpoze, kao uostalom i svi midi instrumenti, bez izuzetka. Komande za transponovanje na vise instrumenata istovremeno se mogu izvesti tako da se one postave na tastaturu Laptopa pa se tako moze u trenu promijeniti tonalitet
Terce o kojima sam pisao, su naravno midi naredbe jer to je jedini pouzdani nacin za dobijanje terce ali nemaju veze sa onima koje se upotrebljavaju na Yamahinim aranzerima. I kod njih je u pitanju midi processing a izabiraju se u djelicu sekunde jer su i za njih komande postavljene na tastaturu laptopa.
Dodato:
Citat:
Originalno postovano od NordX
Tranzit,zvao sam ovaj broj,rekli su mi da ta firma ne postoji vec 2 godine. Gde mogu da nabavim ovu spravu ili neku slicnu ovoj...
|
Trazio sam ovih dana za tebe taj EES Transpoozer i nisam jos nista nasao. Medjutim, imam par drugih rjesenja za tebe. Posto EES Transpozer mozes jedino slucajno i uz mnogo srece da nadjes na ebayu, ostaje jedino da cekas da se neki pojavi, a kada se pojavi, mogu ti pomoci da kupis to preko ebaya ukoliko u Srbiji ima problema sa tim.
Alternativna rjesenja su
Midi Solutions koji u domenu midi kontrolera, pravi ono sto pozelis:
http://www.midisolutions.com/prodcst.htm
...a cijene im nisu bas naivne. Drugo rjesenje je da ti od
Doepferovog Pocket Electronic Boarda, ja napravim transpozer. Ti bi platio iskljucivo dijelove za ovo zadovoljstvo a njihovu cijenu mozes da vidis sam na Doepferovoj stranici:
http://www.doepfer.de/home_d.htm
Sam Doepferov Pocket Electronic Board ima cijenu od 75 eura i racunaj jos najmanje dvadesetak za dodatne prekidace i kuciste. Na kraju bi to bilo u obliku malog boxa koji bi mogao da stavis bilo gdje na klavijaturu.
Treca alternativa je, ukoliko imas neki Laptop, da to rijesis preko njega uz jedan dodatni Midi interface (pogledaj sta sam pisao kolegi Dragan Gagi) i to bi ti bilo u sustini najeftinije.