Videti jedan post
Star 05.07.2013, 04:21   #14
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne smijem nista da tvrdim jer cak i ne znam kolo, a nisam cuo ni taj namjenski ritam ni bez solo instrumenata, a kamo li sa njima, pa ne ide da bilo sta kazem ni u odbranu acekaspera, a ni namrgodjenog. Jedino sto smijem i mogu da napisem je, da je nastala prilicno ruzna situacija jer se radi o ozbiljnim ljudima i kolegama.

Sto se tice tog namjenskog ritma, sa svim njegovim uzasno dinamicki neodmjerenim i prepadajucim prelazima i brekovima... odvratan je. Kakva je to samo gomila muzicke nekulture (iako je sam izraz nekultura stilski potpuno pogresan jer sve je ipak nekakva kultura), koliko se muzickih nebuloza moze namalatiti u roku od neke tri cetiri minute... nek mu je Bog na pomoci, ko god da je pravio taj namjenski ritam. Solo harmonika je odsvirana onako kako zahtjeva takav jedan namjenski ritam. Odsvirana je dosta precizno, bez obzira na sam stil (kojeg se inace gadim, pogotovo ovako ranim jutrom), sa tipicnim nedostacima slabo samplovane i jos slabije editirane harmonike na PA aranzerima. Tehnicki veoma zahtjevna svirka i to je acakasper odradio propisno i zestoko. Na stranu sto ne podnosim ovakvu svirku, tehnika sviranja acekaspera je na visokom nivou.

Miks ritma je uzasan, odnos levela ritam sekcije, solo instrumenta i onog ubitacno dosadnog stringsa ili sta je vec u pitanju, je za anale. Taj koji je to pravio treba pod prijeki sud. Taj ne zna ama bas nista do tih par fraza koje je nabiflao napamet i vjerovatno ih vrti u krug bez prestanka. Ne bih volio biti ni gost na svadbi gdje taj svira. Na kraju i pored svega, acakasper je solo partituru odsvirao muski, a sve ostalo je za sjedi jedan jer miks jednostavno i ne postoji, snimano je mono, sve je nabacano u sredinu kao lopatom i trebalo bi puno, puno rada na ritmu da bi on na kraju na nesto licio.
tranzit je offline