Tema: Roland BK-5
Videti jedan post
Star 01.06.2013, 16:21   #317
calevh
Ovaj baš voli da kuca

calevh's Avatar

Registrovan/a dana: 28.10.2008
Downloads: 4126
Uploads: 5
Rekao HVALA: 37
Zahvalili mu 27 puta u 24 Postova
calevh befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
calevh pošalji poruku preko ICQ messengera calevh pošalji poruku preko AIM messengera calevh pošalji poruku preko Yahoo! messengera calevh pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Pitanje za Nesu i poznavaoce Bk klavijatura, tacnije Bk5. Imam recimo jednu perf. listu, na brojevima od 1 do 50, ili 1 do 100, imam sredjene performance sa naravno 50 ili 100 ritmova, i sa po 4 boje na OTS - u, i ostalim parametrima. A recimo na brojevima od 50 pa nadalje, ili od 100 pa nadalje do max. 999, imam sredjene performanse sa bojama, tj. sa 4 boje po jednoj perf. (ritmovi su u ovim performansama nebitni).

Izaberem perf. 1 (Rumba), imam 4 boje na raspolaganju, ukoliko zelim neke druge boje osim tih cetri, zadrzim neki od tastera za grupe ritmova, ritam se zakljuca (Da li u tom slucaju zakljucava i efekte tog ritma), aktiviram taster "numeric" i jednostavno otkucam odredjenu performansu (Primer: 67 - Organ wah wah) pa enter. Da li, da bi ukucao broj performance, moram prvo pritisnitu taster "perf. list" pa onda kucati, ali direktno pritiskam taster "numeric" i biram?

Druga stvar. Jednostavno pokrenem perf. 3 recimo (dvojka), odmah zakljucam ritam, otvorim performance listu, i u toku svirke ona stoji otvorena dok god sviram u tom ritmu, a ja numerickim tasterima menjam boje, kad pozelim promenu ritma, samo otkljucam ritam, izaberem performansu, ponovo zakljucam i nastavim sa biranjem boja i sviranjem.

Da li su ovi postupci koje sam opisao moguci, da kazem ispravni?
calevh je offline   Reply With Quote