Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 26.05.2013, 03:56   #1265
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

A, znam na sta mislis... Gledao sam video postavljanja te sd kartice gde se od obicnog pa600 dobija upgrade na musikant... ali ovo sto sam ti ja objasnjavao je itekako moguce, znaci upravo ta ram memorija kod pa600 moze sluziti i za pohranjivanje "domacih" semplova bez ikakve zabrane od strane korga... sto bi rekli, konacno se korg smilovao i dao nam da kombinujemo kako mi hocemo, a ne kako nam on uslovljava. I odatle je bilo svima (pa i meni) cudno otkud tako niska cena kod klavijature koja moze bez problema da parira korgu pa800 i da su joj ugradili 96 mb slobodnog rama ostavljenog nama na raspolaganje. I semplovi i loop-ovi, cak i oni semplovani padovi (kemal zavijanje itd...) su radili identicno kod mene na pa600 kao i na koleginom pa800, bas smo proveravali i uporedjivali. Ukratko, ta ram memorija mislim da ustvari moze da sluzi kako kome po potrebi, moguce i za popunjavanje expansion pack-ovima, ali i nama, domacim muzicarima za ubacivanje nasih semplova, loop-ova itd... Jedina je razlika sto ne mozes npr. direktno ucitati pojedinacni sempl, nego moras vaditi iz seta ono sto ti odgovara pa ubacivati u svoj postojeci set... znaci, mora malo vise pesaka da se radi