Nesto tu ne stima ili se Korg ipak smilovao u posljednjem momentu a da sam ja to propustio iz nekog razloga, mada cisto sumnjam. Taj PCM User RAM je kod PA600 smisljen iskljucivo za Korgove pakete, bilo da su Styleovi, Performanse sa ili bez samplova. Jedan od tih njihovih paketa je vec u prodaji po cijeni od 145 eura pod nazivom Muzikant i podrazumijeva da ga moras skinuti sa Korgove stranice (nekih 40MB) ali da bi on uopste mogao da radi moras kupiti tzv. Dongle u obliku SD Micro Card. Ti u sustini placas SD Micro Card tih 145 eura koji je ujedno i Aktivator za Korgov paket. Sta se to kod tebe desava nije mi jasno i ponavljam, cisto sumnjam da je Korg u posljednjem momentu bio tako darezljiv za istu cijenu. Za mene nevjerovatno !!!!
Evo ti i link gdje mozes jasno da procitas o cemu se tu zapravo radi:
http://www.thomann.de/de/korg_pa_600..._sd_dongle.htm
Novo kod PA600 je tzv. Merging podataka kojim si u stanju da raznim njihovim paketima popunis tih 96MB User PCMa dodajuci jedan na drugi, sto u ranijim modelima (PA800) nije bilo moguce vec si pri uvodjenju slijedeceg Seta gubio onaj koji je bio vec u instrumentu.