Nikako aktivni sistem za klub,ali nikako.Radim dugo instalacije ozvucenja po klubovima,i mogu odgovorno da tvrdim da netreba aktivno ozvucenje da stoji u klubu.Jedna od najbitnijih mana je sto je instalacija samog kacenja ozvucennja(kablova)mnogo komplikovanja i skuplja.Kolega kore je apsolutno u pravu da ce se posle nekog vremena rastresti kutija...(dj-evi su smrt za to).
Ako dodje do samog kvara kutije,sto se realno desava mnogo lakse ces naci pasivnu kutiju da odradis vece nego aktivnu.Ja licno ne znam mnogo ljudi koji izdaju aktivne kutije,a pasivne mozes da nadjes kako i od vecine muzicara tako i od ljudi koji rade rental,pa da preguras noc...Isto tako kontrola zvuka je mnogo laksa kad su pasivne,tj.manje zahtevnija....A sto se cene tice za 5000e mislim da moze da se uzme vise pasivnog neko aktivnog zvuka.Ali nemoj se nadati nekom zvuku za te pare..A sto se tice samog jrx-a isina je da ima problem sa visokotoncima.za to postoji resenje sa drugim rikonima,a za te pare mislim da su te kutije ok resenje...U bonafidesu u beogradu su dugo stajale te dve kutije i ok su radile posao i nista nije crklo..
|