Vredan član društva
Registrovan/a dana: 19.06.2009
Downloads: 0
Uploads: 0
Rekao HVALA: 2
Zahvalili mu 67 puta u 41 Postova
Instrumenti: Acoustic Line Seeburg , JBL SRX , Dynacord Variline , Dynacord MAdras , DANLEY sound labs
Interesi: sport,moto sport,sound & light
|
Bezi od tog JRXa .Ja imam od JBLa SRX seriju ,a imao sam nekad i JRX 115 i 125.
Iskreno ako kupis tog JRXa svaki vikend ces da kupujes najmanje 2,3 visokotonca koji gore mnogo lako,pa kad izracunas koliko ces posle kupovine ozvucenja potrositi na popravke visokotonca koji nisu ni malo jeftini ( rikon je oko 80ev za komad ) ispasce ti skuplja pita nego tepsija!
JRX je najgora i najjeftinija serija JBLa kojom je JBL realno samo ukaljao svoj ugled i nije mi jasno zasto je uopste proizvode.
Ono sto tebi realno treba je izdrzljiv i ozbiljan razglas jer na tudjem razglasu nema cuvanja ,videces kako ce da ti rade i DJevi i bendovi na tvom ozvucenju kad dodju.
Tu ja savetujem naravno zavisno od prostora ,ali 6 komada ozbiljnih 12ica ili 15ica tipa FBT himaxx60 , rcf art 325 i najmanje 4 ozbiljana basa sa 18icom po mogucstvu hornloaded ako je veci prostor zbog efikasnosti .
Takodje ne savetujem aktivne sisteme za diskoteku ,prvo zato sto je kraci vek trajanja i zbog prakticnosti.Aktivne kutije uvek krace traju u maximalnom rezimu od pasivnih ,jer im je pojacalo u istoj kutiji i posle odredjenog vremena sve se to raskvoca i razdrma ,dok kod pasivne nema sta da se razdrma od elektoronike ,a pojacala su na sigurnom negde u reku,dalje mnogo ti je lakse da ceo sistem kontrolises pogledom u rek ,nego u toku noci da se setas od kutije do kutije i da zevas iza svake na koliko posto radi i da li je nesto u piku,i zadnje mnogo ti je lakse da kad se zavrsi luda noc ,da odes do reka i da ugasis dva pojacala tu u reku i time ugasis ceo sistem ,nego da trcis od kutije do kutije i da se penjes na stube dok svaku aktivnu posebno ne ugasis .
pozdrav
Promijenjeno od neshatomic (02.05.2013 u 12:37 sati)
|