Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 27.04.2013, 08:58   #1127
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Nažalost nakon početnog oduševljenja pojavili su se i prvi problemi. Izgleda da nam je OS od Pa600 pun bagova. Dok još nismo na njima puno radili i učitavali na njih samo gotove SET-ove sve je radilo super, sad kad izrađujemo svoje vlastite SET-ove i kombiniramo različite materijale dolazi do pojedinih problema. Nisu to veliki problemi, ali ostavljaju bojazan da će se desiti isto negdje na tezgi. A sramotu ne želi jelte od nas nitko.
Meni primjerice kad stavljam neku pjesmu u song book i na STS1 memoriram sound koji je pravljen od dva različita sampla iz različitih setova ne želi nikako usnimiti postavljene efekte nego obavezno stavi efekat prvog sound programa na UP1 (uper 1) na 0:0. Interesantno, to isto kad snimam u performance radi bez greške i odradi kako valja. Isto tako sample živog bubnja bubnja ako nije taj ritam spremljen u USER1, 2 ili 3 nego u favorite ne mjenja postavke na style trakama kod V1, V2, V3 ili V4, nego vraća na stanje kako je memorirano u USER banku ili u program modu, osobito samplovane loopove koji nisu u program sekciji pod USERDK nego u USER1 ili USER2.
I na kraju, terce u song booku ne rade dobro ako ne staviš na master transpoze za koji se mol/dur odnosi. Radi za pojedinačnu pjesmu OK, ali kad prelaziš iz pjesme u pjesmu preko song booka (da ne zaustaviš ritam, nego direktno samo uz promjenu tempa) zaleđuje aranžer. Ili ja nešto dobro ne radim, ili sam u globalu negdje napravio propust.
I zapazio sam da ne valja kombinirati samplove od različitih aranžera (od Pa1X, ili Pa800 ili Pa2X). Isključivo uzimati samplove iz SET-ova samo od jednog tipa jer iako ne učitavamo iz tih SET-ova GLOBALE, isti sample je u vražju mater različit i muljav iako su efekti i postavke u dlaku iste. Izgleda da neki parametri itekako utjeću na user PCG iz Pa600, jer na kraju brat bratu Pa600 nije sampler nego sample-player isto kao i KORG Tr ili LE kod workstationa, samo za razliku u Tr i LE možeš upgrade-irati za stotinjak € sample karticu.
Možda novi OS popravi te neke sitnice i bugove. Nisu to veliki propusti ali iritiraju. Dadu se zaobić, ali zašto da mjenjam "kemiju" programiranja vlastitog SET-a kad godinama radim tako i na svim aranžerima je to besprijekorno funkcioniralo.