Pa eto ja ukratko, a nije mi ni bilo tesko osim u zglobu

, s obzirom da sam jos bio pod 'intezivnim utiscima'.
Dugo sam trazio odgovore na neka pitanja, kupovao casopise i - nista. Mnogo toga se promijenilo i cini se da je u SAD nemoguce naci recenzije poput onih nekada u recimo njemackom casopisu "Keyboards", "Soundcheck"... i sl. Sjecam se pocetka 90-ih i sjajne recenzije Korga i3 u Keyborad blat, ali i svih onovremenskih aranzera i njihovih direktnih uporedjivanja.
Ista stvar je bila i sa drugim instrumentima. Danas se sve svodi na puko izvjestavanje i 'prepricavanje' autoreferenci samih proizvodjaca, iz kojih nista ne mozete saznati o stvarnim prednostima i nedostacima instrumenta ili muzicarske opreme.
I jos da kazem da mi je posebno drago sto sam se slozio sa Kresom

Cak mislim da bi se svi muzicari lakse 'dogovarali' i razgovarali ako bi bili malo iskreniji i manje sujetni, jer nije uvijek najbolje bas ono sto ja imam, a to je nekakava mentalna osobina gotovo svih bivsih 'jugosa'.
Pozdrav svima i nemojte se ustrucavati i biti skrtljivi na mastilu, jer cu i ja rado procitati vasa misljenja i iskustva
P.S.
Pitanje za Alena: ko ti pravi ritmove ili dali sam to cinis? Ako sam pravis da li to radis direktno na Tyros-u ili koristis neki softver?
Za Sinisu: u pravu si, ali nisam mogao da nadjem E80. Uostalom radi se o istoj masinu u razlicitom pakovanju.
Sto se tice PA2X i PA800 tu je slicna stvar, osim sto bi Korg u tom slucaju bio ocijenjen vise s obzirom na vecu 'fizicku' razliku, ali bih mu zamjerio isto sto i G70 - tezinu .
Bravo Tranzit - "u sridu"!