Videti jedan post
Star 18.01.2008, 12:36   #8
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

Svaka čast kolega. U dlaku se slažem s napisanim, jedino što je KORG svojim škrtarenjem u kvalitetu materijala i idiotskom designu spustio ukupni dojam i ocjenu za Pa-800 za sigurno 10-15 %. Da su to upakirali u kučište od Pa1X Pro, daleko bi bio No 1. u svijetu u najbitnijem segmentu : ponuđeno plačeno. Đaba Rolandu hebački design i kvalitet izrade kad je "kanta" iznutra, mislim u stilu "Što će mi tolika memorija kad nemam sampler ?". Ali što se tiće ritma sve si reko, samo ono što mene najviše ljuti je činjenica da od G-800 je izašlo toliko novih aranžera s novim synthezama i da još niti jedan nije prevazišo tu punoću i masnoču s kraja devedesetih godina.
Ili smo mi stvarno kako je jednom ovdje netko od kolega spomenuo stvarno toliko pokvarili uho pa da ne prihvačamo i ne čujemo kao standard ništa novije.
Tyros je svojevremena "babaroga" po mugučnostima i sofwareu, no baš tim dječim designom i višekolornim osvjetljenjem tastera imaš osječaj ko da je loša kopija nekog svemirskog broda iz SF filmova 60 godina prošlog stoljeća, a takav pristup i design me također užasno živcira i kod workstation/samplera kao što je M3, s time da je isti KORG ga dodatno nagrdio kopiranjem BX i CX organa s umetanjem drvenih stranica na kučište. Ukusi su različiti no to vam je kao drveni gelender na mramorne stepenice (cijeli svijet zna da uz mramor najbolje paše inox ili mesing). .
Mada, mislim da u nadolazečem periodu će svi proizvođači krenuti ka standardizaciji opreme i izrade aranžera kao Music PC računala s Linux software-om. Baš je kolega Vaxter konstatirao nedavno kad smo analizirali Ketron Audyu isto. Mislim da bi to i za sve nas bilo najpovoljnije riješenje. Neka dadu osnovni model od 500 € (ali neka dadu barem kvalitetnu tipku i color touch diplay te kučište bez zvučnika), a ostalo si svak neka nadokupi "karticu" ili hardware koju treba (SCSII, HDD, sampler, memoriju, flash, SDD itd). Tad bi vjerojatno napravili revoluciju u svijetu klavijatura.

Još jednom BRAVO za kolegu Cinculatora !

Promijenjeno od kreso (18.01.2008 u 12:39 sati)
kreso je offline