Videti jedan post
Star 06.04.2013, 15:52   #24
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Ne smijes "brisati" (Volume löschen) particije, vec ih uciniti "nevidljivim" (hidden). Obavezno instaliraj sisteme na posebnim diskovima, a te price o vise sistema na posebnim particijama a na istom hard disku, ne piju vode kod ozbiljnog rada sa audiom. Ne bih ovdje da ti nasiroko objasnjavam zasto je to tako vec samo da te uputim sta treb raditi. Particije ces uciniti nevidljivim na istom mjestu gdje sam te i u proslom postu uputio. Markiraj particiju koju hoces da "uklonis", pa desni klik mausom a onda izaberi: Laufwerbuchstaben und -pfade ändern. Na slijedecm prozoru koji ti se pojavi, pritisne Entfernen. Na ovaj nacin si particiju ucinio nevidljivim u tom sistemu u kojem se nalazis. Isti postupak ponovi za sve particije koje ti ne trebaju u oba sistema. Gotov posao.
Sto se tice AHCI modusa, on je obavezan kada radis sa SSD diskovima. Da bi instalirao i XP na AHCI disk moras imati odgovarajuci AHCI Driver na Floppyju inace nece ici ali ne instalacioni .exe file vec same drivere da bi ih Win XP vidio pri instalaciji. Ovo ide iskljucivo sa Floppyja i nikako drugacije. Taj Floppy ne smijes vaditi do kraja instalacije. Pored svega, uopste mi nije jasno, niti ce mi ikada biti jasno zasto nekome danas treba jedan XP, bar kada je u pitanju Audio, a sa sigurnoscu bih rekao i sire, izuzev nekih industrisjkih potreba gdje u kompleksni sistemi i kompletan Network na XPu, pa se doticnim firmama ne isplati ponovna instalacija svih masina na novije platforme.

Promijenjeno od tranzit (06.04.2013 u 15:59 sati)
tranzit je offline   Reply With Quote