Svaka cast za review i od mene....Veliki respect....Naravno, Roland je Roland i nema tu diskusije

Sad, svako ima svoju poslovnu politiku, i ne mozemo im mi zanemariti sto ne stavljaju semplove u svoje aranzere, sto ne prave klavijaturu u rangu sa tipa Tyros 4 ili Pa3x, sto ne naprave lako upravljivu klavijaturu sa mnogo tastera na samom panelu ili veliki touch screen ekran i slicno, i tako bude konkurentna ostalim brendovima (Pa3x, Tyros 4,...), ali jednostavno, takva im je politika posla i ne moze im se zanemariti, jer sigurno znaju sta rade....Nije sigurno neznanje, neiskustvo i slicno, jer da znaju da barataju sa semplovima nam daje primer Roland Fantom G6 sa npr. 1Gb RAM i sigurno to nije problem, nego nesto drugo....Ja osobno mislim da ce se Roland jednog trenutka "osvestiti" sa ovim opcijama koje sam prethodno naveo, i da ne napraviti toliki BUM da mu u tom trenutku nece dorasti ni Tyros 9, a ni Pa8x, sto bih veoma voleo da vidim, no ipak sacekajmo....Nije odavno izasla neka G serija koja je od svih Rolanda najuspesnija i najbogatija (setimo se samo prve G serije, ali u tu G seriju spada i kasnije Fantom G6 naprimer, koga maltene svako drugi od muzicara koristi, ali i G70/E80 koje su stvarno izvrsne klavijature od Rolanda)....Iskreno se nadam da ce Roland uskoro izbaciti neku novu G seriju aranzera kao sto je to svojevremeno bio G70, i to je stvarno veoma dobra klavijatura....Ovo je sve bilo moje misljenje, da se neko ne uvredi ili slicno....Sto se tice ovih mana koje si gore nabrojao, a koje bi voleo da se rese ili za sva ostala pitanja oko BK-5, javice se kolege @nesaband i @morison koji poseduju ovu spravu i verovatno ce ti moci reci nesto vise o ovom modelu, kao i mozda o solucijama za resavanje ovih pojedinih mana gore koje si nabrojao....Prvi post na forumu, pa bas onako kako treba....Jos jednom, svaka cast....Pozdrav