Radim s manjom skupinom pjevača i u fazi smo nabavke razglasa, a kako se nitko od nas ne kuži u to, slobodna sam ovdje moliti za preporuku i pomoć....
Ovakva je ponuda:
Zv. Kutije - RCF ART 300A
Za monitore bih uzela - Mackie SRM 150
Mikrofoni - shure SM58
Mixer Mackie VLZ1604
Ima nas 12 u skupini. Pjevamo gospel i negro spiritual. Od pratnje je samo klavir uživo ili synth + bas gitara, znači bez bubnjeva....
Voljela bih da je topao zvuk, i zato sam tražila Mackie, ali mi je gospodin preporučio ipak RCF iz razloga što se Mackieve kutije od prije 2 god proizvode u Kini i navodno više nisu tako kvalitetne kao nekad...
Što mislite?
Radi se onovim modelima ART312 i ART322, takodje sa 12" + horna. Najveca razlika je u drajverima visokotonaca, pa je zbog drajvera od 2" 322A skuplji.
Mackie 1604VLZ je jos izgubio na vrijednosti na marketu polovnih stvari od kako je izasao model VLZ3, ali bez obzira radi se o vrlo kvalitetnom mikseru, poslednjem "made in USA", jer vec je njegov naslednik VLZ pro (2) kineski proizvod, mada se to nije lose odrazilo na audio kvalitet kao sto je to u slucaju kutija.
Zasto tako male monitore?
Ukoliko ne namjeravate kupovati RCF aktivne sabvufere bilo bi pozeljno da koristite cetiri ART300A, a mikser 1604VLZ ima 4 sabgrupe, pa je moguca kotrola jacine svake pojedinacne kutije.
Ne bih preporucio prikljucivanje basiste na sistem, ali sve zavisi na kojoj jacini radite. Ako se pak odlucite za to neophodan vam je - limiter. Ukoliko zelite da malo nasminkate vase vokale potreban vam je - riverb.
Ukoliko namjeravate da 'muzicirate' na samo dva zvucnika (plus mali monitori), onda je neophodno da basista i pijanista imaju pojacalo za bas, odnosno kibord.
I jos jenom, nema zamjerke na ponudjeno. Ako je i cijena adekvatna, odluka nije teska.
Pozdrav.
|