Moja namjera je bila ozbiljna, a ovo se pretvori u djecije prepucavanje i nepotreban cinizam.
Tacno je da novostasale generacije odgajane na 'marketinskoj logici' imaju neprestanu zedj za necim novim, a 'staru igracku' odbace i prije nego sto su i pokusali da je u punoj mjeri prilagode svojim potrebama.
Vec dugo godina koristim G1000 i jos uvijek sam zadovoljan, jer po mome misljenju i za moje potrebe taj aranzer posjeduje sve sto je neophodno za tezgarenje, a zahvaljujuci kompu i softveru ni jedna zelja ne ostaje neispunjena.
E sad dolazimo do pitanja za koji ce mi qrac onda 'novi model'?
Kao prvo, a sto sam vec rekao - zbog tezine. Kad god mi neko pomogne da ubacim stvari u prostoriju ili u vozilo iznenadi se zbog tezine i pita sta je to toliko tesko, mrtvac ili...?!

Ponekad stepenice prave dodatni napor, a redovno u odnosu na ranije tarifne godine doplacujem za avionski prtljag.
Druga stvar je ZIP. Dobar je, nisam do sad imao problema jer pazim sta radim, ali nikad ne znas. Ne volim ni HD, definitivno za tezgarose nepouzdana solucija.
Fles memorija je idealno rjesenje, a memorijske kartice kao dodatno rjesenje - super. E sad, ako posjeduje sempler, nece mi zasmetati

Ako posjeduje ikvilazjer po svakom instrumentu u pratnji ne smeta i jos mnogo sitnica u duhu novog vremena...
Treca stvar, godine i kilometraza cine svoje, tasteri - prekidaci vec odavno popustaju. Neke moram da stiskam po nekoliko puta, mada se i to da popravit. Naponski ulaz sam vec jednom popravljao - kontakte na ploci.
Saraf na desnoj strani godinama ispada.
Dakle, vrijeme je za novi aranzer