Videti jedan post
Star 08.03.2013, 21:12   #39
zeljko
Banovan!

Registrovan/a dana: 03.01.2009
Downloads: 561
Uploads: 21
Rekao HVALA: 170
Zahvalili mu 244 puta u 239 Postova
Instrumenti: Harmonika +Korg Pa 600
Interesi: Musika
zeljko befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@RNenad pa ja to sam i mislio,dzaba mu note ako nije uvjezbao prije i opet mu treba da ima sluha,mada ja kazem i slazem se da treba znati note i kad zapne na nekim teskim ili brzim stvarima da se pogleda o kojeim tonovima ili trilerima je rijec...Ja nikad nisam ucio note mada sam trebao.Samo kazem da treba ipak puno vjezbe i iskustva,sto veci repertuar i da se prije nego sto se ode u kafanu svirat sve to dobro uvjezba a one pjesme koje gost naruci a nisi nikad uvjezbao i nemas note a imas u glavi melodiju i slusao si tu pjesmu vec treba ipak imati dobar sluh i odsvirati to gostu ako trazi,a ne reci neznam ja to i pitat mozel neka druga hehe.

@romario sve je to ok sto kazes,samo ako cemo da ucimo po midi fajlovima kako se tamo svira i kakvih sve midi fajlova losih ima onda tek mogu da zamislim kakva ce to biti svirka..Imam midija dosta ali to nije vidilo muzike kakve ja mogu zamisliti i kako jedan pravi orkestar moze da odsvira...Neki dan bio ovdje u minhenu u jednoj prodavnici koja se zove Kaufhof a ispred prodavnice sviraju 4.muzicara neznam sta su i odakle su ali kako ljudi sviraju to je strava a nije nasa muzika i opet milina ih slusat.
Klarinet,harmonika,akusticna gitara i silofon..Znaci uzivo bez pojacala..Ja kad sam ih cuo ostala su mi usta otvorena sve dok mi zena ne rece covjece zatvori ta ustaMa nema ljudi sviraju ubijaju..Ja licno nisam jos cuo ovdje u ovim kafancugama da neko tako dobro i sve tacno svira,a to sa midijima to je bezveze po meni,svaka cast pojedinim midijima ali vecina je sranje..Pozz

Ubacio sam im 2 eura u sesir

Promijenjeno od zeljko (08.03.2013 u 21:20 sati)
zeljko je offline   Reply With Quote