Mislim da malo odskačete od teme. Na moju jednu rečenicu ste se nadovezali i u nedogled to može trajati. Ova tema nije vezana za to. Već sam rekao šta sam imao reći i nemam nameru ponavljati se. Mrgud je jasno rekao za sebe da je "amater". Ja sam za sebe rekao da sam "početnik" i to stoji. U nekom prethodnom postu je jedan kolega meni dao savet. Da ne sviram po notama. Da je osnova poznavanje akorda, lestvice, harmonia i da će se vremenom sluh izoštriti. Da pesme trebam skidati, a ne učiti notama. Da nećete možda reći i on da nije u pravu? Po čemu se njegove reči razlikuju u odnosu na moje? Ja sam u suštini rekao isto što i on i stojim iza toga. Žao mi je samo jedno. Što nema adekvatne teme na forumu. U kojoj bi se moglo komentarisati ovo. Pa da zaista PROFESIONALNI MUZIČARI iznesu svoja mišljenja. Ne amateri, početnici, "kafanski" muzičari. Već isključivo oni koji se profesionalno bave muzikom (studio, komponovanje i dr.). Ali te teme nema, a ova nije namenjena tome. Tako da ne vidim potrebu da se dalje o tome piše. Kao što rekoh, ja sam svoje rekao i neću se ponavljati više. Od ove teme sam dobio ono što sam tražio i meni više ova tema nije ni potrebna. Ima još bezbroj drugih, korisnijih. Mnoge sam čitao i čitaću. Hvala!
|