Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 08.02.2013, 15:05   #780
kreso
Šerif

kreso's Avatar

Registrovan/a dana: 28.04.2005
Mjesto: HR
Godina: 53
Downloads: 986
Uploads: 21
Rekao HVALA: 10
Zahvalili mu 47 puta u 41 Postova
Instrumenti: Pa600, Tr, Dallapa, Excelsior CD Ancona
Interesi: Samo muzika i uvijek muzika
kreso befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

@ibro22
Trenutna cijena Pa2X-a je kod nas u HR 2.200-2.300 €.
No Pa2X je ipak profesionalnija klavijatura i na tvome mjestu je nibih prodavao ili mjenjao za Pa600 iako se Pa600 nije pokazao u pojedinim segmentima ničim slabijim (ritam, boje). No, Pa2X ima puno bolju tipku, kvalitetnije kučište, vokoder i gro mogučnosti nadogradnje. Tu je Pa600 limitiran. Zato za sve koji ne trebaju za tezgarenje pola onih silnih bakrača iz Pa2X ili Pa3X je ovo idealan izbor. ja primjerice neču nikad samplirati niti jedan instrument. Ne da me nije interesiralo nego jednostavno pretežak mi je to posao. previše truda za krajnji rezultat. zato ljude (ton-majstore) koji to rade treba cijeniti i ja im skidam kapu do poda. Ali sample-player u kljavi trebam, jer želim soundove koje tvornički nisam dobio. I za to mi je Pa600 Bogom dan.

@ Minicevac

Kolega, ne vuće (provjereno) SET, ali pojedine stare stylove koje sam ja također vukao sa Pa800 ili Pa2X je uspio natrag vratit metodom step by step, samo bez efekata sa Pa600 (ostavi efekte na 0:0, isto kao i samplove).
Ja sam uvjeren da je KORG počeo kopirati Yamahu, jer stylovi se daju obrađivat od najmanjeg do največeg modela, samo ostalo je nekompatibilno ili ne podudara se u cjelosti (kao i kod Yamahe).