Videti jedan post
Star 01.02.2013, 23:32   #5
tranzit
Banovan!

Registrovan/a dana: 25.03.2006
Mjesto: tamo daleko
Downloads: 46
Uploads: 1
Rekao HVALA: 1
Zahvalili mu 1.122 puta u 936 Postova
Instrumenti: sve sto daje bilo kakav ton od sebe
Interesi: nezainteresovan sam
tranzit ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Citat:
Originalno postovano od Dell Pokaži Post
Hvala prijatelju, trudim se. Yamaha je Yamaha
Ama jok Dell, nego Dell je Dell, ko zna, zna, pa ako treba i na tarabi ce to da se cuje kako treba. Imas i odlican osjecaj za miks, pa se sve to skupa cuje vrlo "okruglo". Jednostavno, "ti cujes", o tome smo prije neki dan diskutovali. Sto se tice pjevanja... tja... samo kad bi ti htio i odvojio malo vremena a i odmorio sivu masu od brojeva i formula, pa uzeo samo desetak casova kod veoma dabrog profesora pjevanja, mislim da bi pjevao bolje od 4/5 aktuelnih estradnih zvijezda (padavica). I ovako pjevas bolje bar od 2/3. Nemoj da ti kasnije u zivotu bude zao sto se nisi za toliko malo potrudio. Fenomenalna dikcija, vrlo posebna boja (timbr) glasa, koji je smjesten negdje izmedju gornjeg baritona i donjeg tenora, akcent bez mane (kako bi inace bilo drugacije kod jednog Hercegovca), znaci imas sve a neces. Treba te dobro izmaltiti. Te rijetke sitne nesigurnosti u intonaciji su iskljucivo posljedica nekonstantnog pjevanja. Poslusaj me, tako ti Boga i tvoga i moga, steta bi velika bila da takav talenat istruli medju brojevima i formulama.
tranzit je offline   Reply With Quote