E pa evo danas je konacno stigao i taj PKN xe 4000 pa javljam utiske kao sto sam i obecao.
Pojacalo definitivno ima navedenu snagu, DSP je odlican,samo mu fali crossover.Pik limiter perfektan ,odlicna kontrola ,jos jedna prednost je sto na displeju konstantno stoji podatak za temperaturu pojacala .
Sto se tice kvaliteta samog zvuka , nebih da komentarisem jos jer sam probao u garazi ,radim veceras i sutra uvece sa njim terace JBL srx 725 ,pa kad prodje vikend pisem utiske o samom kvalitetu zvuka.
pozdrav
Dodato:
.
Prodaje vikend dobro sa PKNom
Posle 3 dana i dve malo ozbiljnije tezge ja nemam zamerku na ovo pojacalo.
Cak mi je i zvuk OK sto iskreno nisam ocekivao od pojacala D klase pogotovo tako jeftino ( ne znam koja mu je tacna cena ali mislim oko 1300-1400ev za novo )
Zvuk je dobar
snage koliko hoces
DSP fantastican ( samo fali crossover )
Malo je , lako
Ne greje se
DSP ima :
-limiter po kanalu
-stelovanje ulaznog signala po kanalu
-cak pokazuje trenutno opterecenje po kanalima u omima ,koji se promeni cak i ako promenite duzinu kabla
-pik voltazu koju izbacuje po kanalu
-prosecnu voltazu koju izbacuje po kanalu
-snagu koju izbacuje po kanalu u watima
-koliko izbacuje ampera po kanalu
-trenutno stanje napona iz uticnice u koju je ukljucen
- koliko povlaci struje u amperima
- graficki prikaz grejanja napajanja pojacala
- graficki prikaz grejanja samog izlaznog stepena pojacala
- IP adrese ,preko kojih moze da se upravlja sa pojacalom od kuce ili sa telefona
-Lock device ,da se zakljuca pojacalo i onemoguci bilo kakvo prckanje po njemu u DSP cak i potenciometri za pojacavanje ne reaguju
itd itd
Sve u svemu vrlo ozbiljno pojacalo za male pare.
POZZ
Dodato:
Evo dva video zapisa kako je prosao vikend,na drugom snimku se vidi da je PKN sa pola snage terao SRX 725 u toku veceri i da je zvucnog pritiska bilo sasvim dovoljno
Dodato:
E a evo sta smo jutros probali
Jedan JBL mrx 515 ( 400w aes , 800w recomended amp , 1600w pik snage )
Na jedan kanal PKNa XE 4000 do pika 1300w na 8 oma
Mrx se ponasa sasvim normalno ,zvuk je extra ,snage koliko hoces ,sto se i cuje na video zapisu jer mikrofon od fotoaparata pocinje da se gusi od velike buke .
Dodato:
Danas smo izneli napolje i probali na SRXu jos jedno pojacalo visoke klase CREST pro 9200.