Citat:
Originalno postovano od ernie
Poz svima.
Sad sam jako zbunjen sto se tice uporedjivanja ovi dviju klavijatura. Procitao sam skoro svih 68 postova ali bez zakljucka koja je klavijatura bolja od koje Pa800 od Pa600 ili obrnuto..
Trenutno razmisljam da kupim jedan od tih pa bi vas zamollio za savijet ako je moguce, uglavnom mi treba za ritmove posto imam Korg TR za solo.....
|
Evo ovako da probam da pojasnim iako mi Pa600 tek u utorak stize. Pa2xPro pruza dosta dosminkavanja i preciznije stelovanje samog ritma. Isti ritam u Pa80. Pa500 pa i verujem u Pa600 kada se ubaci, sve sto je potrebno je odabrati drum bass, kontre, ... ukoliko nije vukao sa fabrickih mesta. Za to je potrebno ne vise od 5 minuta i to da se razmislis i vidis sta ti vise pase. Efekte jednostavno mozes Copy - Paste sa nekog vec sredjenog ritma i prepises Efect send ( mixer) sa ritma sa koga si kopirao efekte i za to ti ne treba vise od 5 min maksimalno. Na pa500 za sve mi je trebalo 3 minuta. Neka bude za one koji su prvi put u kontaktu sa Pa600 (pa500) i 10 minuta. Svaki sledeci ritam sve manje i manje. Nema zime... Ako ubacujes ceo set, mislim da ce ti najvise trebati da kompletan set uradis po svom ukusu ( pod uslovom da imas materijala) nedelju dana. Nadam se da ne gresim. S obzirom da uvek izlaze nove pesme meni je nekako izuzetno zadovoljstvo kada se potrudim da hit koji je izasao ubacim i nastelujem po mom ukusu,... pa kada se to jos svidi mojim kolegama..a meni puno srce. Nadam se da sam malo eto pomogao...Pozz