Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 16.01.2013, 10:58   #599
rolandx
Stvarno kod kuće

rolandx's Avatar

Registrovan/a dana: 23.12.2012
Mjesto: Okolina Kolonije
Downloads: 159
Uploads: 12
Rekao HVALA: 58
Zahvalili mu 177 puta u 164 Postova
Instrumenti: Korg Pa600, Yamaha MotifXS6, Yamaha EMX5000, EV1503, Shure PG30...
Interesi: Druženje, muzika....
rolandx ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

Sto se tice signala na Pa500, vrlo je diskutabilno. Verovatno ste u pravu za signal ali licno sam ubacivao par setova od kojix je jedan vama poznat...dynamix, koji je davao jacinu u zvuku za polovinu jace nego ostali setovi koji su na istoj jacini master klizaca davali upola slabiji zvuk. Takodje je u oba slucaja zvuk izlazio cist bez sumova. Ritam ili dva koji mi se svideo u setu morao sam generalno da smanjim kako bih iznivelisao jacinu sa ostalim ritmovima koje sam imao. Tako da raspravljati o jacini nije merodavno. Jednostavno je stvar do podesavanja efekata, kompresor u prv om planu pa sve ostalo, master EQ i tako dalje. Verujem da je i na Pa600 isti slucaj.

Dodao bih da sam gledao prezentaciju tj manual na you tube ( na engleskom) koji je iz nekoliko delova. Pogledajte i videcete da u podesavanju recimo drum sekcije mozete da editujete i menjate svaki dobos,cinelu,bass,.... posebno i odredjujete gomilu podesavanja za isti. Od jacine, ekvilajzera, duzine , boje i slicno. Nemojte mi sada uzeti za zlo kakva su podesavanja u pitanju ali ga lola izmeni i pojaca ocas posla. Verovatno je tako i za ostale kanale.

http://www.youtube.com/watch?v=hyfFCM8i34o

Na 12min i 20 sec. ...pogledajte...
Dodato:
Ajte ljudi neki snimak Pa600 sa setom ubacenim sa Pa800 ili Pa1 ili Pa2 ukoliko je to moguce da vidimo kako zvuci...ali ne sa zvucnika nego snimak sa izlaza... Klavijatura bi trebalo sledece nedelje da dodje u Sky, pa da se ne zaletim. Zanimam me da li su dirke svaka zasebna ili kao kod Pa500? Tvrde, mekane, klimave,...? Vredi li dati novac ili uzeti polovan Pa800 ili Pa1x kojima je dusa u nosu za nesto malo vise novca? Jeste li se pokajali ( oni koji su je kupili)?. Koliko je zaista NE BOLJA od Pa500 vec pribliznija Pa800 po ritmovima koji se mogu ubaciti i preformansu? Cita li semplove sa Pa800 recimo... Harmonika na Pa800 i na Pa600... ima li razlike velike, da li je harmonika ,,brza" u niskim lagama... kako izlazi i slicno. Dajte objedinite sve u jedan post onako konkretno. Pogledao sam snimak ovde linkovan , razlika u odnosu na Pa500 sto se tice fabrickih sound-ova, jasno je ko dan da ima bolji zvuk istih instrumenata. To je OK. Dajte malo detaljnije na gore sto sam naveo. Hvala
Dodato:

KORG Pa600 - Manea Style & Daniel Andronescu
You need to upgrade your Flash Player

Ovo lepo zvuci....

Promijenjeno od rolandx (16.01.2013 u 12:47 sati) Razlog: Automatski spojeni uzastopni postovi
rolandx je offline   Reply With Quote