Citat:
Originalno postovano od Akordeonista
Dalje, ko radi sa externim modulima sa Korgom nece imati problem pri pozivanju boja sa modula jer je tamo data mogucnost da se upise tacan broj za MSB, LSB i PC dok na Yamahi tako nesto ne postoji!

|
Da se umesam u razgovor na kratko. Sto se ovoga gore tice,mislim da nisi u pravu. Ja sam imao jos odavno PSR1000 i na njega sam kacio modul "Proteus 1". Ne secam se tacno kako sam to uradio (i slagacu ako kazem da sam sam to uradio, vec uz nesebicnu pomoc kolege koji mi je objasnio), ali sam mogao da uz promenu registracije menjam i boju na modulu. Potrebno je podesiti midi postavke i na aranzeru i na modulu, ali se sve to izgubi i ne funkcionise kad ucitas terce, jer je u tom slucaju midi postavka uradjena drugacije. Dakle, postoji tako nesto i kod Yamahe.
Sto se ostalih stvari tice, ovo je klub ljubitelja Yamahe, a ne klub protivnika Korga, tako da se sva ova polemika i ne odvija u pravom pravcu. Ali kad smo vec tu...
Sviram dugo vec PSR3000 (na nju sam presao sa PSR1000), sredio sam je tako da sam ponosan na nju i da sam vise puta u poredjenju sa mnogo skupljim masinama bio prijatno iznenadjen njenim zvukom. E, onda sam svirao sa kolegom koji je imao PA80, a sada ima PA800, i on je nacisto oborio sva moja shvatanja po pitanju poredjenja razlicitih modela i razlicitih brendova klavijatura. Mislim da bi on uspeo i onaj Fujiton od 60 evra da sredi da zvuci dobro, ali covek ne radi nista drugo, on samo svira. Kuci ili na tezgi, on svira i sredjuje klavijaturu non stop, nikada nije zadovoljan kako mu klavijatura zvuci i uvek ima nesto novo. U tome je tajna dobrog zvuka najvecim delom, posle toga dolaze ostali cinioci.