Poslušaj "fabričke" verzije za obje pa ćeš znati sve, i dokle koja ide. Na oficijalnim prezentacijama nude sve šta imaju manje više... Istina,Yamaha zna bit neopravdano skupa a i njena kao i tuđe politike imaju kvaku da neke već izmišljene inovacije nećemo vidjet dok ne izađu PA-6X i T8...
Kad su mi rekli da PSR-3000 još zovu "mali Tyros" reko sam im da su blesavi a dosta toga se identično čuje. Desnu ruku priznajem. Ne prati dobro Korga a ostalo ćorak. Također je istina da ne cijenim mišljenja onih koji nisu probali i zagrijali stolicu. Nisu Vexu i Marcu zaquratz klavijature onako moćne i uhu ugodne. Kod Yamahe više od 3/4 dobiješ što se zvuka tiče,zakinut si za par stvari koje NEĆEŠ popravit ili poboljšat a ostalo dosta brže središ od Korg usera. Neki dan sam slušao ona dva brata (Matko i Brane). Do neki dan su svirali na PSR-9000 i imaju doma deset njih,čak su i od mog povremenog benda poluispravnu kupili a danas imaju T2 ili T3 (nisam siguran) i PA-2X i obje napucane i stvarno divno obje zvuče.
Dakle,kad podvučem crtu,Korg ima više mogućnosti u klasi Yamahe za neku manju paru a nikad se zvukom ne može približit njoj i to je meni prelomna točka. Zaboli mene za 47 vrsta delay-a i 94 sempla kante "jupola" kad nisu na "visini zadatka". Radije ću se bolje i ugodnije čut umjesto da imam ovo ili ono što mi raja u kafani neće znat ni kad im objasnim. Na kraju krajeva,sviram i uzimsm pare običnim "smrtnicima" da ih tako nazovem kojima je u prosjeku 96% prdnuo slon u uvo a ne sviram profesionalcima da bi mi zabili nos u efekte i zakasnjenja u bojama...
Laku noć.
Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2