Videti jedan post
Star 13.01.2013, 20:03   #39
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

A ja opet imam drugaciji dojam. Ja sam npr. dugo svirao psr s700 koja je u rangu psr 3000 (samo joj fali vocal procesor). znaci ima i mega voice sounde i sve kao psr3000. Kad je jedan moj kolega upalio korg pa800, ova moja yamaha je zvucala kao decija igracka naspram njega. tacno su mi ritmovi zvucali toplije i celokupni sound na korgu (o desnoj ruci da ni ne pricam). pricam sada za srednju seriju yamahinih aranzera tj. psr, tyros je druga prica. Veliki nedostatak yamahinih aranzera srednje klase je to sto ne mogu da se useri ucitavaju kao elementi ritma, sto nema edit bubnja, i sto je desna ruka jako siromasna. Meni je ovaj pa600 kojeg sada sviram fantazija naspram ove psr s700 koju sam imao, a tu su negde u rangu cena... Primera radi, sredjujem boju neku na yamahi i hocu da dodam delay, odaberem ga za 5 sekundi posto ima 5 vrsta delaya u vr glave, kad sam to pokusao na korgu i otvorio efekte, zavrtelo mi se u glavi kad je izbacio spisak vrsti delaya. navodim to kao najprostiji primer. Jedino mi sa yamahe fale registracije ovo drugo sve, ama bas sve ide u prilog korgu. A i yamaha psr s 750 meni nista bolje ne zvuci od ove s700, mozda ju malo vadi taj balkan pack, ali ako se ja pitam radije cu ubaciti ono sto ja hocu u sample memoriju na pa600, nego da dajem 150e vise za s 750 i imam samo iskljucivo ono sto mi yamaha ponudi u tom pack-u. Da s 750 ima sempler, onda bi bila drugacija prica.