Videti jedan post
Star 10.01.2013, 00:51   #6
yamahapassion
Moderator

yamahapassion's Avatar

Registrovan/a dana: 13.07.2008
Downloads: 5217
Uploads: 19
Rekao HVALA: 25
Zahvalili mu 135 puta u 123 Postova
Instrumenti: Korg PA 4X 61
Interesi: muzika
yamahapassion befindet sich auf einem aufstrebenden Ast
Standard

koliko imas godina kolega? rekao si na pocetku tvog demoa da sviras od januara... za oko godinu dana savladao si ti to poprilicno, ali poslusaj moj savet, uzmi profesora i radi s njim bar jednom nedeljno... kolege su ti rekli sve u vezi stelovanja u koje se ja iskreno ne razumem (zato sam i kupio korga ) a ja cu ti reci samo jednu stvar koja mi je probila usi... to sam ponavljao nasem kolegi Dell-u kad je ulazio u muzicke vode, pa jedno 1000 puta... bez pravilnog prstoreda nema nista.. ti si to fino savladao, ovako samouk, po sluhu, ali trebao bi uzeti nekoga da ti pokaze prstored da se nebi patio u buducnosti kada krenes skidati neke komplikovanije stvari. Evo, za primer ovaj demo sto si svirao pesmu "hej godine lude" pa u forspilu ima ona deonica gde se isti ton ponavlja vise puta... jesi video koliko vremena gubis tu? Po mom misljenju (a verujem da se ne varam) svirao si isti ton istim prstom vise puta. To ti je npr. greska. Pravilnu repeticiju prstiju moras znati bas iz razloga da ne gubis vreme i ne umaras prste, a to sve spada u domen pravilnog prstoreda. ovo je samo jedna stvar koju sam cuo onako na prvu loptu. zato ti kazem uzmi nekog tutora, moze i nekog prekaljenog muzicara da ti pokaze samo najosnovnije, sto bi te izaslo mozda 10-20ak casova, ali veruj mi, posle toga bi imao totalno drugaciji koncept i mnogo bi ti lakse bilo za skidanje bilo koje muzicke numere (pesma, kolo itd...) Nemoj me shvatit pogresno ja nisam rekao da ti lose sviras, cak stavise, fino ti napredujes s obzirom da radis sam, imas uho i talenat i tu nema sta... ali ovo sto sam spomenuo bi ti dobro leglo da ispravis neke nedostatke i za kratko vreme da poboljsas tehniku. Izvini za ovaj kilometarski post, ja se malo raspisao, ali to je bas zbog toga sto vidim da imas potencijala i da moze od tebe biti dobar muzicar Isto tako se i u nasem kolegi Dellu nisam prevario, po njemu mozes videti koliko covek moze napredovati za kratko vreme ako ima dovoljno zelje i motivacije.
AcaG600 (10.01.2013)