Videti jedan post
Star 19.12.2012, 21:40   #35
AcaG600
Ovaj baš voli da kuca

AcaG600's Avatar

Registrovan/a dana: 05.01.2012
Mjesto: Kruševac
Downloads: 130
Uploads: 14
Rekao HVALA: 83
Zahvalili mu 117 puta u 110 Postova
Instrumenti: Roland VA-5 expanded ZIP & KORG X5D ; DELL Inspiron 15 3521 + Kontakt 5 + MIDI + Samples
Interesi: Klavijature, računari...
AcaG600 ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
AcaG600 pošalji poruku preko MSN messengera AcaG600 pošalji poruku preko Skype™ messengera
Standard

Citat:
Originalno postovano od smuchac Pokaži Post
Yamaha,Korg a vjerujem i ostali proizvođaču u opcijama lijeve ruke nude "single finger" šemu mijenjanja akorada i to je za tebe jedna dobra stvar....
Dodajem da je ima i Roland.... Koristim povremeno tu opciju na G600 na upravo ovaj gore nacin i dosta olaksava....
E sad, i ja sam pocetnik u svemu tome, ali kolega @formula95, i ja se isto "mucim" sa akordima kad, gde, zasto, zbog cega i slicno, ali na par casova koliko sam bio kod nekog lika da me usmeri cisto gde i sta da radim je rekao da se sve stice godinama, vezbom i voljom....Ako ti to hoces i zelis, sve to dodje vremenom na svoje....Nemoze da ocekujes da preko noci znas da sviras bas naprimer kao Krecar/Kosmajac i njihove fazone i fore....E sad, postoji i tu dosta teorije koje treba da se zna (lestvice, akordi, koji akordi u kojim lestvicama i slicno) i oni moraju da se znaju da bi se usmerio na "pravi put", jer ako krenes pogresno, tesko se posle ispravlja sve to sto je pogresno nauceno, jer neki ucen lik ti kaze nije tako, a ti ga vec naucio tako, i onda ga tesko ispravljas posle....Jbg....Mora vezba, vezba i samo vezba i naravno, volja za radom....Onda sto vise slusanja muzike i citanja teorije redovno i prenosenje te teorije prakticno na klavijaturi....Ovo ti pricam kako ja otprilike radim, jer smo vrlo slicnih godina i prenosim ti sta su i meni rekli....Ako nesto mogu da pomognem ili da zajedno "vezbamo" , javi se na PP da ti dam Facebook pa da se tamo pomognemo ako zatreba....Pozdrav
formula95 (19.12.2012)