Tema: Korg Pa600
Videti jedan post
Star 03.12.2012, 21:03   #10
Vex
Odomaćeni član

Vex's Avatar

Registrovan/a dana: 05.10.2007
Downloads: 900
Uploads: 10
Rekao HVALA: 42
Zahvalili mu 156 puta u 139 Postova
Instrumenti: Korg Pa4x 76
Vex ist zur Zeit noch ein unbeschriebenes Blatt
Standard

@ serpe i lonci : voleo bih da mi objasnite sta pod tim podrazumevate??? Ja ne kazem da je onaj snimak savrsen,daleko od toga,ali nigde ne cujem serpe i lonce ,cujem LAYER-e dobosa ,koji se koriste u KORG-ovim aranzerima da docaraju sto bolje zivost bubnja ... Studijski rad? Ja koliko sam slusao i bendove i aranzere,retki su ti koji se uopste trude da docaraju studijski snimak i pravila u njemu... a sto se tice aranzera,svi kao nesto jure "LIVE sound " koji nema veze sa studiom,pocev od toga da vecina pravi mono snimke pa na dalje preko izbora semplova-i tu je najveca greska-ljudski faktor-pa cujemo serpe,lonce,kartone,drvo umesto bass gitare, ksilofon umesto ritam gitare itd...firma nema veze sa tim- ima veze da su na primer Roland aranzeri ogranicavajuci faktor-sa moje tacke gledista,ako cemo da poredimo sa zivim bendom : bubnjar ne svira identican udarac uvek na dobosu,hi-hat-ovima,cinelama...a rolandov DK ima samo po jedan identican layer bez imalo zivosti,i onda virbla zvuci ko mitraljez...i da ne idemo dalje... Okanite se poredjenja sa zivim instrumentima jer pricamo o mashinama,one ce uvek imati sinteticki vestacki zvuk...neka mashina ce bolje simulirati zivost,neka gore ... End of story.
sale_band (04.12.2012)