Citat:
Originalno postovano od unknownartist
Mislio sam da kazem da je pa800 bolji investment - to je moje misljenje.
|
Namjerno sam citirao i recenicu: "to je moje misljenje",jer u sustini svako ima pravo na to na ovom forumu,a i inace u drugim stvarima.
Medjutim,kada se komentarisu konkretne stvari,onda to "svoje misljenje" ukoliko nije potkrijepljeno cinjenicama i konkretnim stvarima,postaje "subjektivno misljenje",a svako razmisljanje takvog tipa je onda i nerealno,i ne moze se uzimati bas za ozbiljno.
Nemam namjeru pametovati,a pogotovo mi nije cilj ulaziti u neke polemike,ali nepobitna cinjenica je da je Korg PA800 "najkvarljiviji" proizvod za kojeg sam ja cuo i koga sam vidio.Ovo se u stvari ne moze demantovati,jer ko god je iole,pa makar i laicki informisan,zna da je tako.

Svi Korgovi forumi su bili zatrpani temama na kojima je razmatrana problematika kvarova na ovoj klavijaturi.
Svi servisi (sto ovlasteni,a sto i neovlasteni) su na opravkama imali najvise ovaj model.
Mnogo ljudi koje ja znam,su dobili "cireve na zelucu" i bili na "pola ludi" zbog nje.
Svako ko nije imao nikakav problem sa pomenutom klavijaturom,treba da je sretan i zadovoljan covjek,jer nije placao ni RAM-ove,ni ploce ni ostale stvari.
Ti ljudi treba da kazu,da im se sint nije kvario kao drugima i da su oni licno zadovoljni,a ne govoriti da je to sigurna,nepokvarljiva,stabilna sprava....itd.
Ima nesto sto se mnogim ljudima u zivotu desi,a to je: "Promasena investicija".....Rekao sam mnogim,sto u ovom slucaju ne mora znaciti.
I da ne budem skroz van teme,posto je pratim,moram da kazem da se poprilicno trosite na stvari koje jos niste bukvalno ni culi kako treba,a ni imali u rukama.
Mada u principu mi je simpaticno citati sve ove postove,jer tu vidim neku zelju za necim boljim a jeftinijim,kvalitetnijim a jeftinijim,ima nervoze....itd

To je taj,sada cini mi se vec "famozni" model Korg PA600.
Citam ja sve ove vase postove,i u stvari oni su skoro pa isti,kada se pojavi i najavi izlazak novog modela.
Neka prodje malo vremena,pa da se cuje neki kvalitetan demo da se eventualno osluhne zvuk,vide mogucnosti i ostalo.
Da,i nemojte trositi pare za Novu godinu,nego ih sakrijte negdje sami od sebe,ako je to na Balkanu uopste moguce.(mislim da nije)